Tudja, mi az a közszolgálat? Amikor a holland adóhatóság törtmagyar levelet ír az ott tanuló egyetemistának

politika
2015 április 14., 17:38

Cseh Katka nemrég költözött Hollandiába, ahova egyetemre jár. Be is jelentkezett a lakónyilvántartásba, így találta meg a holland adóhivatal.

Ha megtalál az adóhivatal, az nem sok jót jelent. Katkát is azért keresték, hogy megérdeklődjék, nem hozott-e véletlenül magával gépjárművet, mert ha igen, akkor arra adót vetnének ki.

Katka mégsem lett ettől boldogtalan. Hogy miért? Íme, a levél:

hollandado_e

Mint látják, a holland adóhivatal vette a fáradságot, és volt szíves, még ha törve is, de magyarul megszólítani és felvilágosítani őt minderről. Sőt, a végén még azt is megérdeklődik, hogy sikerült-e eltalálni az anyanyelvét.

Rothadó nyugat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.