Ginás hawaii pizzával indít az új generációs kultsorozat

a hetedik művészet
2015 április 19., 16:08
comments 218

Ha a 80-as évek generációs kultuszfilmje a Megáll az idő, a 90-es éveké a Rám csaj még nem volt ilyen hatással, a 2000-es éveké pedig a Moszkva tér, akkor a 2010-es éveké bizonyára a Középsuli sorozat lesz. De ez a film azoknál is jobb, mert nincsenek benne kommunisták.

kozepsuli_clk3

Korábban a coollista volt a kezdőlapom, aztán persze a Hello90, de mivel én rendesen rá vagyok hasalva a fősodratú flow-ra, már hetek óta Középsuli.hu-t fogyasztok reggeli kávé mellé. Sőt helyett.

A POÉN az egyik kedvenc rovatom. Itt olyan viccekbe lehet beleütközni, mint például:

„Vigyázz az olyan nővel, amelyik túl okos...Mert valószínűleg férfi.”

:DDDDDDDDDDXDXD szakadás!

A jövő zenéje a videó

Utcaemberes videóival már korábban is sokkolt minket a Z generációs webkikötő. Ajánlom például a Gumi nélküli sex megéri a kockázatot? című mozgóképet.

Szóval a középiskolásoknak szóló hírszájt minden nap ontja magából a 100 karátos gyémántkontentet. De most audovizuálisan akkorát gurított, hogy pislogni sem tudok a meglepetéstől.

Örömmel jelentem, hogy elindul az ország első fikciós ifjúsági websorozata, ami egy középiskolai osztály életét mutatja be kompromisszummentesen, kendőzetlenül.

Most a Megáll az idő-s, Moszkva teres párhuzam miatt minden olvasó arra gondolhat,  hogy megint valami történelmileg és áthallásokban gazdagon terhelt, összetett társadalmi, generációs problémákat az iskola falai közé szorító, verejtékszagú erőlködésről van szó. Mindenkit megnyugtatok: a Középsuli a magyar valóságtól, illetve bármilyen valóságtól könnyedén és kreatívan elrugaszkodó, ösztönösen csak a lényegre fókuszáló, mágikus realista filmalkotás. Egy olyan Megáll az idő, amiben sok felajzott, tüzelő Malacpofa és Szukics Magda kétségbeesetten kerget pár aszexuálisra punnyadt Pierre-t. És míg a szüzsé a generációs filmeket idézi, formailag a Horváth Ádám-i iskolát követi a sorozat. A tanárok és a diákok minden jelenet után a kamerába vájják tekintetüket, és kerámiás Etusként reflektálnak a fejleményekre. Szóval valahogy úgy kell elképzelni az egészet, mintha a Szomszédokat keresztezték volna az Helene és a fiúkkal.

„Középsuli.hu saját gyártású sorozatában bepillantást nyerhettek egy osztály mindennapi életébe. Összejön az a páros, akikre a legkevésbé számítunk? Kivirágzik végül a rút kiskacsa? Ha van még szűz az osztályban, meddig marad az? És te gondoltad volna, hogy egy tesitanár pizzával is lekenyerezhető?”

A sorozat első 23 perces epizódjában egy osztályfőnöki órán találjuk magunkat, ahol megismerjük hőseinket: Esztit, a sportlady-t, Olivért, a rosszfiút, Bendét, a macsót, Zsófit, a pasifalót, Rozit, a lúzert és a többieket. A feszületen lassú kezdés után a szünetben felpörögnek az események, és a pilot egy egész Dallasnyira elegendő konfliktushelyzetet skiccel fel.

Bajok és megoldásra váró problémák

- Paola Torres, a Spanyol cserediák, aki ugyan akcentus nélkül beszéli a magyart, de sajnos láncszivarozással mérgezi magát. :(

- Barbi, az új lány azért került az ismeretlen város ismeretlen iskolájába, mert sajátos módon a házszerkezetük megsérült. Így az egész családnak el kellett hagynia Tatát. :O

- Új rajztanár érkezik az iskolába, akinek merész, topmodellszerű öltözködése megbotránkoztatja a középiskolás fiatalokat. ;)

- Zsófi, a pasifaló állatira szeretne pakolni egyet a kémiaszertárban, de Bendegúz és Olivér is megvető undorral gondol a potyakefélésre. :-)

- Rozi, a lúzer annyira gyenge képességű, hogy az osztály medicin labdával végrahajtott megkövezésre ítéli. Még szerencse, hogy pont aznap lett négyese a lottón, különben valószínű, hogy végzett volna vele az iskolai bullying. :(

Ginás Hawaii Pizza

A Középsuli első epizódjának csúcsa, nagy jelenete egyértelműen a tesióra Krisztosz bával. Itt találja meg igazán a hangját a sorozat. Aki idáig eljut az egyébként nem is annyira könnyen fogyasztható filmben, az fix, hogy a végén lelkesen ver rá óriásit a lájk-gombra. Ben Hur kocsijelenete, a Patyomkin páncélos lépcsőjelenete álmosító lepkefing ehhez képest.

Nem akarok mindent elspoilerezni, da annyit mondhatok, hogy a gyenge idegzetű Krisztosz bának az óra közepén hawaii pizzája érkezik, amit valami csavarósabb dizájnerdroggal locsolhattak meg, mert Krisztosz bá a konzervananász és a gépsonka kombinációjától teljesen elveszíti maga és az osztály felett a kontrollt. Ez itt már nem is a Fellini-féle angyali szürrealizmus, hanem valami mágikus buñueli őrület.

KRR04

Ki lehet az bátor videós, aki elindította az online videózás új hullámát, aki két kézzel csapott bele a jövőbe? A stáblista mindenre magyarázatot ad. A film rendezője és a Középsuli.hu mentora nem más, mint a legnagyobb magyar életművész, a hedonizmus hazai fáraója, Prima Primissima-díjas, Pulitzer-emlékdíjas, Pro Europa-díjas újságíró, kommunikációs szakember, az Országmárka Tanács tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója, a JATE és a Corvinus egyetemek vendégelőadója, A világ legszebb szállodái című sorozat öt kötetének szerzője, aki könyvet írt a világ legszebb szigeteiről is. Nevéhez fűződik Gyergyószentmiklós turisztikai koncepciójának megalkotása, az „Országimázs- hogyan látják a magyarokat a világban?” tanulmánysorozat, a TOP 50 magyar hotel és több más kiadvány szerzője, okleveles jogász, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel végzett:

dr. Kiss Róbert Richárd.

És akkor már nincs is más hátra, fogadják nagy szeretettel a Középsuli első epizódját!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.