Új világrekordja van a Rubik-kocka kirakásának: 5,25 másodperc!

játék
2015 április 26., 19:29
comments 191

Ennyi idő alatt én kézbe se tudom venni a kockát, de egy amerikai középiskolás, Collin Burns pedig ki is rakta. Szombaton zajlott egy verseny Pennsylvaniában, ott történt a csúcsdöntés. Az eddigi rekorder a holland Mats Valk volt, 5,55 másodperccel.

Az új világrekordot még nem vezették fel a ranglistákra, de mivel a szombati esemény egy hivatalos verseny volt, minden valószínűség szerint semmi akadálya nem lesz, hogy elismerjék rekordnak. Ezt a Mashable kérdésére meg is erősítették a Rubik-szövetségtől.

Figyelmeztetés: ez a videó a szokottnál jóval hangosabb, érdemes letekerni kicsit a hangerőt az elindítása előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.