https://img.444.hu/Aratas.jpeg

Szalmaházakba költöztetné és földjein dolgoztatná a szegényeket az egyház

életmód
2015 május 23., 07:07
comments 482

Beer Miklós váci püspök a Magyar Nemzetnek mondta el, hogy a bérbe kapott állami földeken termelne a megye legszegényebbjeinek a bevonásával.

A váci egyházmegye olyan kultúrnövényeket termelne a bérbe kapott állami földeken, amelyek emberi kézimunkát is igényelnek, így paradicsomot, paprikát, hüvelyeseket, dinnyét, gyógy- és fűszernövényeket ültetnének.

"Sok embernek tudnánk munkát biztosítani, s az egyházban még bíznak az emberek."

A püspök másik ötlete, hogy a szegényeknek szalmaházakat biztosítanának. A szalmaházak szalmabálákból készült, kívül-belül agyagvakolattal burkolt épületek, amelynek mechanikai stabilitását favázszerkezet biztosítja. A püspök a tervekről egyeztetett Lázár Jánossal és Semjén Zsolttal is, akik "tárgyalási alapnak tekintették az ötletet".

Nem mertünk elég merészen álmodni, amikor arról írtunk, hogy a kormány már a középkort restaurálja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.