Csak Magyarországon próbáltak meg csalni a svájci pénzekkel

gazdaság
2015 május 27., 07:44
comments 161

Norvégiához hasonlóan Svájc is ad fejlesztési pénzeket az EU 13 kelet-európai tagállamának gazdaság- és infrastruktúrafejlesztésre és környezetvédelemre. 2017-ig körülbelül 300 különböző projektet támogatnak 1,3 milliárd frank értékben.

Most viszont a svájci pénzügyi felügyelet legújabb jelentése szerint egy észak-magyarországi turizmusfejlesztési projektnél ellopták a pénzt, ugyanis

a 230 ezer frankot fizettek ki egyébként ingyen is elérhető szoftverekért.

A Svájci Fejlesztési és Együttműködési Igazgatóság (DEZA) szerint a magyar hatóságok már vizsgálódnak az ügyben. A pénzt a projektet vezető konzorcium már kifizette, de a csalás miatt a számlák kifizetését Svájc most felfüggesztette. Egyébként a pénzügyi felügyelet szerint Magyarországon kívül máshol nem fordult elő csalás, legfeljebb kisebb szabálytalanságok. (Tages Anzeiger)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.