Egy őrizetlenül hagyott telefon miatt terjedhetett el Erzsébet királynő halálhíre

tweetlol

A BBC egyik, az Urdu nyelvű csatornánál dolgozó újságírója tolt ki egy tweetet a királynő haláláról. Bár nem sokkal később levette, és sorozatos üzenetekben elnézést kért a hamis hírért, addigra sok oldal - köztük a CNN és a Bild is - átvette a hírt. Ahmen Khawaját nyolcezren követik, köztük sok újságíró.

A Buckhingam palota sajtóosztálya nem csak cáfolta a hírt, de közölte azt is, hogy a királynő hivatalos programokon vesz részt a nap folyamán.

Nem teljesen egyértelmű, mi történt. Az üzenet után nem sokkal Ahmen Khawaja azt írta, hogy buta tréfa volt az egész, valaki írt egy üzenetet az őrizetlenül hagyott telefonjáról, de később ez az üzenet is eltűnt a Twitteréről.

// ]]>

A jelenlegi állapot szerint "hamis riasztás" történt. Az biztos, hogy a BBC ma megbeszélést tartott, hogy hogyan fogja lereagálni a királynő esetleges halálát a csatorna, ott csúszhatott valami gixer az ügymenetbe.

BRITAIN-ROYALS

Mindenesetre vicces az egész. (NBC News)

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.