Orbán a pornóhoz hasonlította saját rezsimjét, ami az erős személyi vezetésről szól szerinte

POLITIKA
2015 június 21., 16:22
comments 839

Egy pozsonyi biztonságpolitikai konferencián vett részt egy panelbeszélgetésben Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Kifejtette többek között, hogy szerinte az erős személyi vezetés, és nem az intézmények tudnak csak hatékony válaszokat adni az Európa előtt álló kihívásokra.

"Korábban arra akartak tanítani minket, hogy a jó vezető csak az intézmények menedzselésére koncentrál",

mondta Orbán, ámde szerinte ez nem igaz.

Orbán szerint az ő rezsimje

"nem egy túlzottan 'igazságos' társadalom. Ez egy munkaalapú társadalom. Nehéz meghatározni, de olyan, mint a pornó: ha látod, akkor tudod, hogy az."

A fogyatkozó magyar lakosságról azt mondta, hogy ez fontos az ügy az egész magyarságnak, mert nálunk mindenki azon retteg, hogy egyszer el fogunk fogyni,

"és akkor az utolsó magyar mehet lekapcsolni a lámpát."

A családpolitika fogja meghozni a sikert Orbán szerint, a bevándorlás őt nem érdekli, csakis a biológiai megoldás.

Orbán azt is megosztotta hallgatóságával, hogy a kormány olyan "mechanizmusokon, eszközökön" dolgozik, amivel 3-5 százalékra gyorsíthatja a GDP növekedését.

De most még ezt nem tudják. Erősen gondolkodnak rajta!

Azt a tényellentétes gondolatot is elmondta a miniszterelnök, hogy szerinte a mostani gazdasági növekedés bizonyítja, van elég beruházás a magyar gazdaságban. A magyar gazdaság szerkezete pedig azért kiegyensúlyozott, mert erős a feldolgozóipar, a mezőgazdaság és a turizmus.

Aki szeretné az angolul beszélő Orbánnal kényeztetni magát, itt találja a panelbeszélgetést (1:00:40-nél kezd):

(Globsec, EuObserver)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.