Lázár: Jelentéktelen számú barátom van, Sánta János nincs köztük

POLITIKA
2015 június 25., 12:58

Hihetetlen terelés kíséretében mondta el Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter a mai szokásos kormányinformációs cinizmusfesztiválon, hogy miért van szükség arra, hogy a Tabán Trafik és a BAT kapja meg az ingyenmilliárdokat a kormány által nekik kihasított monopolpiacon.

"Ha beszélnek róla, akkor jó ötlet."

– állapította meg kezdésnek. Nyilván mert ha rossz ötlet lenne, akkor nem beszélnének róla.

"Ez egy blöff, és nem is ajánlat."

– mondta a Philip Morris és a két másik dohánymulti ajánlatára, ami összesen tízszer annyit, 80 milliárddal többet fizetne a koncesszióért. A trafikosok pedig 50-100 ezerrel többet keresni az egyébként drágábbá váló rendszeren, vélte a miniszter.

Az pedig nem közpénz, hogy mennyivel kevesebbet fizetnének be a költségvetésbe koncessziós díjként, ha nem fillérekkel nyertek volna Sántáék, érvelt tökéletesen Lázár.

Utalt Lázár az általa szüntelenül kedvező helyzetbe hozott hódmezővásárhelyi ismerősére, Sánta Jánosra is, aki szerint nem is hódmezővásárhelyi, hanem szegedi:

"Jelentéktelen a barátaim száma, és nincsenek köztük dohányipari üzletemberek"

Igaz, végül elszólta magát, mert elmondta, hogy szokott tanácsokat kapni a Sánta-családtól, mert "rablóból lesz a legnagyobb pandúr". Akkor ezek után véletlen, hogy valahogy az összes durva dohánypiaci kormányzati intézkedés valahogy pont Sántát segíti?

Az érvelés befejezéseként pedig arra utalt a miniszter, hogy a dohányipari különadóból kórház épül, és hogy igazából csak arról van szó, hogy a Philip Morris háborút hirdetett Magyarország ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.