Rendőrség: Senkit sem akart megtámadni az afrikai férfi a bicskei Tescóban

bűnügy
2015 június 26., 09:36

A privatkopo.hu Afrikai menekült akart késelni a bicskei Tescóban címmel azt írta, hogy:

„Az afrikai menekült – a közelben található menekülttábor lakója – erre a ruházatából előrántott egy kb. 20 centiméter pengéjű kést, amivel hadonászni kezdett, szúró mozdulatokat tett a vele szemben fellépni kívánó biztonsági emberek irányába.”

A rendőrség közölte, hogy a lap az ő megkérdezésük nélkül, valótlanul állították ezt. Ezzel szemben a valóság az, hogy a külföldi férfi senkivel szemben nem lépett fel támadólag, zavart viselkedése miatt vele szemben a rendőrök biztonsági intézkedést alkalmaztak.

Sőt, a médiatartalom-szolgáltató órákkal később frissítette a hírét, amelyben a rendőrség tájékoztatását torzítva, valótlanul, hangulatkeltő módon közölte – írja a police.hu, ami szerint a privatkopo.hu a történtekkel kapcsolatban egyszer sem kérdezte meg a rendőrséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.