Élet a tűcsere bezárása után

2015 június 27., szombat 10:23
327
  • Az elmúlt években a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzat indított harcot az intravénás szerhasználóknak steril tűt biztosító Kék Pont Alapítvány ellen.
  • Az ártalomcsökkentéssel foglalkozó szervezet működése annyira ellehetetlenült a kerületben, hogy be kellett fejezniük tevékenységüket. Pedig intravénás szerhasználók tekintetében a kerület egyes részein a legsúlyosabb a helyzet az egész országban, és a szerhasználók attól még nem állnak tovább, hogy már nem kapnak steril tűt.
  • Szakértők szerint mindez közegészségügyi katasztrófával fenyeget, Budapesten három év alatt így is duplájára nőtt a hepatatis C fertőzött droghasználók aránya.
  • A TASZ - Drogriporter tízperces filmjében annak jártak utána, mi történt a kerületben az elmúlt egy évben, a tűcsere bezárása óta.
  • Ezzel párhuzamosan pedig egy nemzetközi aláírásgyűjtő kampányt is kezdtek Room for Change néven, melyben Athén, Belgrád, Budapest, Bukarest, Szófia, Portó, Pozsony és Varsó városainak szeretnének emberségesebb, nem üldözésre, hanem ártalomcsökkentésre és megelőzésre épülő ellátórendszert elérni. Petíciójukat itt lehet aláírni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt