Így csúsztasson, ferdítsen és inszinuáljon - módszertani útmutató a józsefvárosi önkormányzattól

2015 július 1., szerda 5:21
106

"Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a liberális jogvédők legújabb filmjükben - ismét, a tényektől nem zavartatva magukat -

megtévesztő módon azt a hamis látszatot keltik, mintha bármilyen hiteles adattal rendelkeznének

a Józsefvárosban tapasztalható közegészségügyi kérdésekkel kapcsolatban" - kezdődik Dr. Ferencz Orsolya, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökének "Liberális jogvédők valótlanságokat terjesztenek Józsefvárosról" című közleménye.

Az apropót a TASZ egyik kisfilmje adta, amiben amúgy a járványügyi kérdésekben elég hitelesnek tekinthető, és, mint az már a nevéből is látható, gyakorlatilag csak és kizárólag járványügyi és közegézségügyi kérdésekkel foglalkozó állami intézmény, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) egy 2014 márciusi jelentésének adatai alapján állítják, hogy

2011-hez képest 2014-re megduplázódott a kerületben a hepatitis C vírussal (HCV) fertőzött intravénás drogfogyasztók száma.

Az OEK - aminél hitelesebb adatokkal járványügyi kérdésekben aligha szolgálhat bármi az országban - szűrőkampányának adatai szerint

  • 2011-ben 10-ből 3;
  • 2014-ben már 10-ből 6

intravénás szerhasználó volt fertőzött.

  • Hahó, az 60%-os fertőzöttségi ráta!

Ráadásul az OEK adatai szerint a jelenség nem egyedi, és nemcsak a Józsefvárosban jellemző: a Nemzeti Drog Fókuszpont számára készült felmérésük szerint 2012 és 2013 között tíz százalékkal nőtt országosan a HCV-fertőzöttek száma.

A TASZ amúgy kisfilmjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a józsefvárosi tűcsereprogram leépítése

mutathat némi összefüggést a fertőzés terjedésével, lévén a HCV jellemzően fertőzött tű használatával terjed a szerhasználók között.

Azt ugyanakkor nem állították sehol, hogy a HCV-járvány Józsefváros lakosságát fenyegetné, bármennyire is szeretné ezt inszinuálni Dr. Ferencz Orsolya, akinek a közleményében még vannak olyan vidám mondatok, hogy

"Az önkormányzat nem szüntetett meg tűcsere-programot, hiszen nem is működtetett ilyet".

Valóban nem működtetett. A Kék Pont Alapítvány működtetett ilyet, amíg a Józsefváros önkormányzata el nem lehetetlenítette a tevékenységüket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt