Eltűnt a Facebookról a legnagyobb szélsőjobboldali ultracsoport

POLITIKA
2015 július 06., 15:30

Az Ultras Liberinek több mint 76 ezer lájkolója volt, elsősorban fociultra hírekkel foglalkoztak és az MLSZ-t gyalázták, de az utóbbi időben meghallva a kormány szavát, rákaptak a menekültek elleni uszításra is. Többek között ők közöltek posztot a szerb határon járőröző szabadcsapatokról, az utóbbi napokban pedig ezzel a minősíthetetlen poszttal futottak nagyot:

ultras

A csoport hétfő délután már nem elérhető Facebookon. Okokat egyelőre nem tudjuk, de a legvalószínűbb, hogy annyira sokan jelentették az oldal tevékenységét a közösségi oldal üzemeltetői felé, hogy végül letörölték azt. Amint többet megtudunk, beszámolunk róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.