A világ királya a három tinilány, akik azt hazudták, hogy mennének harcolni Szíriába és lehúzták pénzre az Iszlám Államot

külföld
2015 július 30., 07:48
comments 149

Oké, mondjuk persze nem ez a legbiztonságosabb módja annak, hogy legyen pénzed a nyárra, de azért így is kalapemelést érdemel. Három csecsen lány ellen indult most nyomozás, mert a gyanú szerint az Iszlám Állam toborzóinak hazudták azt, hogy csatlakozni szeretnének a dzsihádista szervezethez Szíriában, és pénzt kérek az útra.

Összesen 3300 dollárt szedtek össze, mielőtt lebuktak. A lányokat állítólag az IS kereste meg az interneten, próbálták őket beszervezni, ők pedig belementek a játékba, még kamu képet is küldtek magukról.

Miután az IS tagja átküldte a pénzt, a lányok beszüntették a bankszámlájukat és minden kommunikációt megszakítottak a terroristákkal. A csecsen rendőrség szóvivője még sosem hallott hasonló történetről. Nem is ajánlja ezt senkinek, mivel veszélyes bűnözőkről van szó. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.