Nincs több fürdőzés a Velencei-tavi szabadstrandokon, az ÁNTSZ mindet bezáratta

katasztrófa
2015 július 31., 18:37

Állítólag nem a vízminőséggel van a baj, hanem hogy a szabadstrandok engedély nélkül üzemelnek, nem felelnek meg a közegészségügyi feltételeknek és nincsenek vízi mentők, elsősegélynyújtó helyek.

A járási hivatal arra kötelezte a strandok üzemeltetőit, hogy nyolc napon belül helyezzenek ki a parton fürdést tiltó táblákat és a lépcsőket távolítsák el. Aki ezt nem teljesíti, az akár egymillió forintos bírságot is kaphat.

Ha a strandok bezárásáról szóló határozatok jogerőre emelkednek, akkor az önkormányzat vagy a rendőrség azokat is megbünteti, akik a tiltás ellenére is strandolnak. Őket akár harmincezer forinttal is megvághatják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.