Az ausztriai Nezsider polgármestere bebizonyította, hogy a magyar kormányétól eltérően is hozzá lehet állni a menekültkérdéshez

2015 augusztus 2., vasárnap 13:22
430

Lakossági fórumra hívta az ausztriai Nezsider (Neusidl am See) lakóit a település polgármestere, Kurt Lentsch.

A lakossági fórumon a város mezőgazdasági szakiskolájában az ősszel a menekülteknek kialakítandó szükségszállás ügyét fogják megvitatni.

A bevándorlás témája Európa-szerte a populista hangulatkeltés terepe - hogy mást ne mondjak, a Fidesz bevándorlóellenes kampánya is ezt próbálja meglovagolni.

Lentsch ellene ment az európai trendnek. A Fidesz ausztriai testvérpártjában, az Osztrák Néppártban politizáló polgármester a technikai részletek után választói érzelmeire is hatni próbált.

"Olyan emberként, akinek volt szerencséje Ausztriában születni, és polgármesterükként is úgy látom, hogy közös felelősségünk segíteni ezeken az embereken, akik mindenüket elvesztették és az életükért rettegnek" - írta, majd arra kérte a nezsideri polgárokat, hogy segítsék őket és "adjanak nekik egy esélyt".

És mert a városka szakiskolája szükségszállásként legfeljebb 80, rendes befogadóállomássá alakítva pedig legfeljebb 60 menekültet tudna befogadni, levele végén felhívja a nezsideriek figyelmét, hogy van lehetőségük a menekültek elszállásolásának átválalására, így

amennyiben van üresen álló lakásuk, azt felajánlhatják menekültek elhelyezésére.

"Kedves nezsideriek, a balkáni háborúk és a magyarkrízis [az 1956-os forradalmat követő magyar menekülthullám] alatt már sikeresen segítettünk, ezzel a menekülthullámmal is meg fogunk birkózni" - zárta sorait.

(A nezsideri polgármester levelét olvasónk, Imre továbbította, köszönjük! A címlapképen Kurt Lentsch polgármestert láthatják, a kép forrása Nezsider hivatalos oldala)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt