A magyar katolikus egyház legemberibb püspöke, Beer Miklós megint nagyon jót mondott

POLITIKA
2015 augusztus 08., 20:08
comments 281

Beer Miklós váci püspök tavaly robbant be a köztudatba, amikor a szegények és elesettek támogatására szólított. Most a menekültekkel kapcsolatban támadtak megfontolandó ötletei.

Az RTL Híradójának nyilatkozva felvetette, hogy

a hívő embereknek kötelességük segíteni a menekülteken,

akiket szerinte

elnéptelenedett falvakban kéne letelepíteni.

Magyarországon több egyháznak is van szeretetszolgálata, de ezek eddig nem voltak túl aktívak a menekültek támogatásában. Eddig. Most a baptisták átmeneti szállást nyitottak, az evangélikusok a vonatokon nyújtanának segítséget.

És segít a katolikus egyház máltai lovagrendjének szeretetszolgálata is, ők egy ideje az egyik, hajléktalanokat ellátó kocsijukatt a Keleti Pályaudvarra irányították, hogy ott segítsenek a menekülteken. (Via RTL Klub Híradó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.