Megerőszakolta és tulajdonaként kezelte az ISIS-vezető az amerikai túszt

Tbg
Terrorizmus
2015 augusztus 14., 21:23
comments 413

A 2013-ban Szíriában elrabolt, majd febuárban elhunyt huszonéves Kayla Muellert többször is megerőszakolták, közölték amerikai források a lány családjával, tudta meg az Independent.

US-IRAQ-SYRIA-CONFLICT-JORDAN-IS

Muellert az ISIS vezetője, al-Baghdadi tartotta feleségeként fogva, és amikor meglátogatta, megerőszakolta. Az amerikaiak ezt a forrás szerint egy, al-Baghdadit szolgáló tinédzsertől tudták meg.

A lányt eredetileg az ISIS egyik finanszírozója, Abu Sayyaf és felesége tartotta fogva, majd Baghdadihoz került. Az ISIS azt állítja, a túszként tartott lánnyal végül egy amerikai légitámadás végzett, az amerikaiak ezt kétlik, szerintük bosszúból ölték meg. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.