Szlovákia azért nem kér a muszlim menekültekből, mert sajnos nincsenek náluk mecsetek

Egyéb
2015 augusztus 19., 20:15
comments 597

Közép-európai mércével is pofátlanul átlátszó érveléssel próbálja diszkriminálni a szlovák belügyminiszter az országba érkező muszlim menekülteket.

Szlovákia beleegyezett, hogy átvesz 200 szíriai menekültet Törökországból, Görögországból és Olaszországból, azonban közülük ki szeretné válogatni a keresztény vallásúakat, mert

a belügyminiszter szerint a muszlim vallásúak nem éreznék otthon magukat náluk, mert sajnos egy mecsettel sem tudnak szolgálni, ezért kérnék inkább a keresztényeket.

Ivan Metik, a belügyminisztérium szóvivője tagadta, hogy diszkriminációról lenne szó, ők egyszerűen csak biztosítani akarják a közösségi kohéziót.

Szlovákia valóban az egyetlen uniós ország, ahol egyetlen mecset sincs. Júniusban egy közepesen nagy pozsonyi tüntetésen több ember tiltakozott az iszlamizálódás ellen, mint ahány muszlim az országban él.
(Daily Mail/ BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.