Sikeres akciót hajtott végre a svájci hadsereg, megmentettek a szomjhaláltól egy csomó tehenet

ÁLLAT
2015 augusztus 23., 15:50
comments 29

A szokatlan nyári meleg miatt sok ivóvízforrás kiapadt idén a svájci hegyekben, ez pedig közel 200 ezer tehén életét sodorta veszélybe. Az állatok elhullása állatvédelmi szempontok mellett komoly gazdasági kárral is járt volna, de szerencsére a hadsereg időben közbelépett.

Harmincegy napos akciójuk során négy helikopterrel 120 katona összesen 1840 tonna vízzel töltöttek fel nyolc erre a célra létrehozott víztározót a kanton tavainak vízkészletéből.

Az akció miatt egy kisebb diplomáciai incidensre is sor került, ugyanis a svájci hadsereg még július végén francia területen lévő tóból is vettek vizet, anélkül, hogy erre engedélyt kaptak volna. Svájc szerint pusztán félreértették Párizs kommunikációját az ügyben, ezért volt a tévedés.

Update: azóta egy Svájcban élő olvasónk további részleteket árult el a diplomáciai konfliktusról, ezek ide kattintva olvashatóak. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.