László Petra sajnálja és megbánta a történteket

2015 szeptember 10., csütörtök 19:52
1753

Levelet küldött a Magyar Nemzetnek László Petra, az N1 tévé kirúgott operatőre, aki kamerafelvételek tanúsága szerint kedden megrúgott többek között egy menekült kislányt Röszkén, és ezzel néhány órán belül világhírű lett.

A levélben lényegében bocsánatot kér tettéért, igaz, az "elnézést" és a "bocsánat" szavak nem szerepelnek a levélben, csak az, hogy sajnálja és megbánta a történteket.

"Nem vagyok szívtelen, gyermekeket rugdosó rasszista operatőr",

írja, őszintén sajnálja, megbánta a történteket, és vállalja a felelősséget. Azt írja, hogy csak most lett képes arra, hogy írjon, mert eddig sokkos állapotban volt attól, amit csinált, és amit csináltak vele. Úgy érzi, nem szolgált rá az ellene folyó politikai boszorkányüldözésre és a halálos fenyegetésekre, amiket kapott.

Néhány mondatban leírta azt is, hogy mit érzett a rúgások előtt. Amikor az egyik migráns nekirontott, megijedt, írja, és elpattant benne valami. Nem látta a kamera miatt, hogy mi történik, és meg akarta védeni magát. Pánikban volt, sok száz emberrel nézett szembe, és rossz döntést hozott.

Családanyaként különösen sajnálja, hogy "a sors pont egy gyereket sodort az utamba", ezt akkor észre sem vette, írja.

Korábbi munkahelye, a jobbikos N1 TV egyébként nem vállalt felelősséget László tettéért, és nem is kért bocsánatot. Azt írták, hogy a kirúgással részükről lezártnak tekintik az ügyet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt