Demján Sándor egymillió eurót ajánlott fel a menekült gyerekeknek

migráció
2015 szeptember 11., 08:08
comments 164

Kiadott közleményük szerint a Demján csoport az EU 4 milliós támogatása 25%-át, 1 millió eurót kínál fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására.

Mint írják, a közelmúltban kialakult súlyos menekültügyi probléma megoldása a XXI. századi Európa talán legnagyobb humanitárius kihívása. Bíznak abban, hogy a tagállamok vezetői, az Unió döntéshozói felelősen és közösen minél előbb kialakítják  a menekültek kezelésének leghatékonyabb és leghumánusabb gyakorlatát.

Demján Sándor közleményében azt írja:

"Nem feladatom a politikai döntéshozatalban való részvétel, vagy annak bármilyen irányú befolyásolása, azonban mind magánemberként, mind a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökeként  egyaránt  kötelességemnek érzem, hogy segítsünk az arra rászorulóknak, elsősorban  a saját magukról önállóan gondoskodni képtelen, hazánkban és határainkon tartózkodó menekült gyermekeknek. 

Ennek érdekében felhívással fordulok minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét magáénak valló magánszemélyhez, vállalkozóhoz és intézményhez, hogy  csatlakozzanak ahhoz a pénzügyi alaphoz, amelyet a 4 millió euró Európai Uniós támogatás 25%-nak megfelelő, 1 millió euró befizetésével a Demján Alapítvány hozott létre a GRÁNIT Bank elkülönített számláján.

Az anyagi támogatást, hazánkban és Magyarország határain tartózkodó, kiskorú menekült gyermekek körülményeinek javítására ajánljuk fel, elsősorban élelmiszer ellátásra, ruházat biztosítására, országon belüli utaztatásra, egészségügyi ellátásra, információs anyagok előállítására, valamint a szituáció megoldásán fáradhatatlanul dolgozó hivatalos és civil személyek munkájának megsegítésére

A pénzügyi forrás konkrét felhasználásáról a Demján Alapítvány, az illetékes állami szervek és a témával aktívan foglalkozó, független civil szervezetek bevonásával dönt.

A további felajánlásokat a Gránit Bank Zrt. 12100011-10000001 számú forint és HU54 12100011-11111111-00000000 számú euró elkülönített számlákon fogadjuk."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.