Belebukott a kormány a korrupcióba Egyiptomban

külföld
2015 szeptember 12., 11:40
comments 105

Abdel-Fattáh el-Szíszi egyiptomi elnök elfogadta Ibráhím Mahlab miniszterelnök lemondását. A lépés meglepő, mert Egyiptomban egy hónap múlva lesznek a választások. A kabinet ugyanakkor ügyvivőként tovább folytatja a munkáját, amíg az új meg nem alakul.

A kormány különösebben nem kommentálta a lépést, de valószínűleg köze lehet a bukáshoz annak, hogy Szaláh ed-Dín Mahmúd Helál mezőgazdasági minisztert pár napja korrupciós vádak miatt letartóztatták. Az AFP úgy tudja, hogy ezzel a váltással akartak egy kis vérfrissítést hozni a botrány után.

Az egyiptomi sajtó szerint el-Szíszi elnök a korábbi olajügyi minisztert, Sherif Iszmailt fogja felkérni az új kormány megalakítására. (MTI/Aljazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.