Hogy kit tennék a tízdollásrosra? Hát anyámat!

POLITIKA
2015 szeptember 17., 11:59

A szerda esti republikánus elnökválasztási vita nem várt fordulatot vett, amikor is a 11 jelöltnek feladták a leckét és - mivel a kérdés egy ideje közéleti vitatéma - arra kérték őket, nevezzenek meg egy amerikai történelemben fontos szerepet játszó nőt, akit szívesen látnának a tízdollároson.

A válaszok túlzás nélkül fergetegesek

Az egyik jelölt (Mike Huckabee) a feleségét, egy másik (Ben Carson) az anyját, kettő pedig a saját lányát nevezte meg, hogy őket tennék a bankjegyre.

Jeb Bush a brit Margaret Thatchert tartja fontos történelmi szerepet játszó amerikai nőnek, egy fő (John Kasich) pedig az albán Teréz anyát nevezte meg.

Páran azért sikerrel vették az akadályt, hárman (Marco Rubio, Ted Cruz, és nem kis meglepetésre - a lányát is a biztonság kedvéért jelölő - Donald Trump) a fekete polgárjiogi aktivistát, Rosa Parksot választották.

Chris Christie Abigail Adamst, az első amerikai First Ladyt látná szívesen a tízdollároson, míg Scott Walker: Clara Bartont, az amerikai vöröskereszt alapítóját.

Rand Paul Susan B. Anthonyt, az amerikai feminista, polgárjogi aktivistát jelölte, aki kulcsszerepet töltött be a 19. századi női egyenjogúsági mozgalomban.

Az egyetlen nő, Carly Fiorina a Hewlett-Packard volt vezére kivágta magát: ő nem változtatna a pénzen szereplő képen.

Az amerikai sajtó enyhén kiakadt azon, hogy a megnevezett személyek negyvenöt százaléka vagy nem amerikai, vagy pedig közel sem történelmi jelentőségű az életműve.

Erről John Oliver álmodni sem mert volna

Pedig 3:35-től ott is elég sok jó ötlet jött elő a Szűzanyától egészen Diana hercegnőig!

link Forrás

Szerencsére idehaza még egy tévévita erejéig sem merül fel, hogy nő kerülhessen bármelyik bankjegyünkre, de azért kíváncsiak lennénk egy hasonló villámkérdést hogy fogadnának honatyáink, és képesek lennének-e egyetlen fontos közéleti szereplő nőt is megnevezni, akit méltónak tartanak arra, hogy bankjegyen szerepeljen a képmása.

via Time

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.