Simicska Lajos szerint visszaállt a jogállam

POLITIKA
2015 szeptember 17., 11:59

Simicska Lajos csütörtökön exkluzív interjút adott a Klubrádiónak, a felvétel teljes egésze 18 órakor lesz hallható a csatorna Esti Gyors című műsorában, de addig is felkerült a rádió honlapjára egy egyperces felvétel, és ebben is elég érdekes dolgok hangoznak el.

simicska_plakat

Az egykori pártpénztárnok azt állítja: a riportertől értesült arról, amiről tegnap a 444 már beszámolt, miszerint a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság úgy döntött, hogy felfüggeszti a Közbeszerzési Döntőbizottság februári döntését. A Szása II. hajó ügyében a bizottság kizárta az építőcéget a versenyből, majd hamis adat közlése miatt három évre eltiltotta minden további közbeszerzési indulástól. Simicska - aki külön hivatkozik arra, hogy végzettsége szerint jogász - most azt mondja,

év elején egyértelműen politikai okokból, és bosszúból  tiltották el a Közgépet a közbeszerzési tenderekből.

Az egykori Fidesz-pénztártnok ezért is van meglepődve most, hogy a bíróság - “a közérdek súlyos sérelmére hivatkozva" - felszámolta a jogsértő állapotot. Kérdésre válaszolva Simicska arról is beszél, eddig nem mérték fel, hogy a február óta tartó eltiltás mennyibe fájt eddig a cégnek, mert

"ha az ember bizonyos döntéseket hoz az életéről, és az irányvonalakról, akkor az eredményt nem feltétlenül milliárdokban méri." 

A legjobb a részlet utolsó mondata, ami tényleg kedvet csinál a teljes felvétel végighallgatásához, és akár egy fordulat elős lépcsője is lehet. Az biztos, hogy jódarabig fogjuk még idézni:

"Ennek ellenére örülök, hogy bizonyos területeken, alapvetően a dolgok úgy működnek, mint egy jogállamban működni kell."

UPDATE

"De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner." - Simicska Lajos, magyarnarancs.hu, 2015.02.06

Az enyhülés egy lehetséges okáról a TV2 eladásáról szóló cikkben foglalkozunk.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.