Eltűnt egy marhanagy konténerhajó a Bermuda-háromszögben

Nyoma veszett egy 225 méter hosszú konténerhajónak a Bermuda-háromszögben. Az El Faro után csak egy mentőövet találtak, az a nyilt tengeren lebegett szombat délután.

A hajó fedélzetén 33 fős személyzet, 5 lengyel és 28 amerikai tartózkodott. A hajó helyi idő szerint szombat reggel fél nyolckor vészjelzéseket adott le hatvan kilométernyire a bahamai Crooked Island partjaitól.

nyomkövető rendszerében.

Az El Faro a floridai Jacksonvilleből a Puerto Ricó-i San Juanba tartott.

A parti őrség szombaton egész nap kereste a hajót. A kutatást éjszakára felfüggesztették, de vasárnap napkeltekor már három C-130-as típusú repülővel megerősítve folytatták.

A hajó eltűnésekor a Joaquin nevű hurrikán tombolt a térségben, de egyelőre nem világos, hogy az Egyesült Államokban, a Karolináknál partot érve két halálos áldozatot követelő vihar okozhatta-e a hajó eltűnését. A segélykérésben a személyzet azt mondta, hogy a hajó mozgásképtelenné vált és víz szivárog a hajótestbe. (Via New York Daily News)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.