12 év börtönt kapott a megvesztegetett szegedi bíró

Tizenkét év börtönre súlyosította N. B., volt szegedi törvényszéki bíró vesztegetés miatt első fokon kiszabott 10 év börtönbüntetését csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletében a Debreceni Ítélőtábla.

A Szegedi Törvényszék bírói tisztségéből 2012 januárjában felfüggesztett tanácselnökét a táblabíróság 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és véglegesen eltiltotta az egyetemi jogi diplomához kötött foglakozástól. Egyebekben helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

A bírót vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisítással vádolták. 

Még 2011-ben vették őrizetbe a bíró egyetemi barátját, egy szegedi ügyvédet. Azzal gyanúsították meg, hogy kétmillió forintot kért egy ügyfelétől, akit félmilliárdos adócsalással gyanúsítottak. A pénzért cserébe kikerülhetett előzetes letartoztatásából. 

A férfit később egy másik bíró ismét bezárta, ezután köthetett vádalkut az ügyészséggel, és ez vezetett előbb az ügyvéd, majd a bíró lebukásához. (nol.hu/mti)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.