12 év börtönt kapott a megvesztegetett szegedi bíró

bűnügy
2015 október 15., 11:14
comments 49

Tizenkét év börtönre súlyosította N. B., volt szegedi törvényszéki bíró vesztegetés miatt első fokon kiszabott 10 év börtönbüntetését csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletében a Debreceni Ítélőtábla.

A Szegedi Törvényszék bírói tisztségéből 2012 januárjában felfüggesztett tanácselnökét a táblabíróság 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és véglegesen eltiltotta az egyetemi jogi diplomához kötött foglakozástól. Egyebekben helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

A bírót vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisítással vádolták. 

Még 2011-ben vették őrizetbe a bíró egyetemi barátját, egy szegedi ügyvédet. Azzal gyanúsították meg, hogy kétmillió forintot kért egy ügyfelétől, akit félmilliárdos adócsalással gyanúsítottak. A pénzért cserébe kikerülhetett előzetes letartoztatásából. 

A férfit később egy másik bíró ismét bezárta, ezután köthetett vádalkut az ügyészséggel, és ez vezetett előbb az ügyvéd, majd a bíró lebukásához. (nol.hu/mti)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.