Extrém kultúrsokk: egy hotelben szállásolták el a szír menekülteket az állatjelmezesekkel

Remek videó tanúskodik a szíriai menekültválság eddigi legviccesebb epizódjáról. Egy csapat frissen érkezett szírt ugyanis abban a vancouveri hotelben szállásolt el a kanadai kormány, ahol a Vancoufur 2016 nevű találkozójukat tartották a helyi furryk.

A furry - bevett magyar kifejezés híján innentől szőrminek fogom nevezni - olyan internetes alapú szubkultúra, amelynek a tagjai, bár egyébként normális felnőtt emberek, a legjobban valamilyen antopomorf szőrös fantáziaállat jelmezében érzik magukat. Képtelen vagyok nem idézni a magyar fantasztikusan szórakoztató Wikipedia furry-szócikkéből, amit mindenkinek forrón ajánlok végigolvasásra:

Ma a furry közösségek alapjában véve alkotóközösségek, a tagok műveiket az interneten keresztül osztják meg egymással. Mivel egy furry egyéni alkotásain keresztül tudja legjobban kifejezni magát – még abban az esetben is, ha az illető nem ismerné fel, hogy tevékenysége művészi értéket nem képvisel –, ezért az amatőr, vagy hivatásból alkotó rajzolók, festők, írók, zenészek, szobrászok, illetve fursuiterek mellett a művészeteket kedvelők is képviseltetik magukat. Általánosságban nem határozható meg mi tesz valakit furryvé. Amíg egyesek ugyanazon hétköznapi életüket furry barátaik közt, ámde antropomorf, állati testben tudnák elképzelni, addig mások arról álmodoznak, hogy állati testet öltve a vadvilág részévé válhassanak. Ami közös bennük, az a bizonyos elvágyódás a világból, amelyben élnek. Ennek oka lehet kiábrándultság, beilleszkedési problémák, vagy lázadás a fogyasztói társadalom ellen. Így e furryk között előnyben részesülnek az olyan tulajdonságok, mint a tolerancia, az empátia és aszeretet. Az ilyen életvitelt kedvelőknél sok esetben vonható párhuzam más szubkultúrákkal, mint például a hippi és az emo.

Képzeld el, hogy egy új kontinensen, egy teljesen más kultúrában az első ember, akivel szóba elegyedsz és nem rend- vagy határőr, egy kétméteres, a fogyasztói társadalomból elvágyódó, szeretettől csöpögő macskajelmezes fickó vagy nő!

Vagyis ne képzeld el, hanem nézd meg a videón!

Bár a szituáció igen vicces, ez azért messze nem arról van szó, hogy itt naiv, romlatlan bennszülöttek döbbennének meg a nyugati fogyasztói társadalom perverzitásán. Én ugyanis jártam Szíriában, még a mostani, Putyin által támogatott diktátor apja idején. Összesen két, Aleppóban vásárolt vásárfiát hoztam magammal, mindkettőt egy kizárólag helyiek által látogatott piacon vettem. 

Az egyik egy nyaktól bokáig érő, fekete neccanyagból szabott kezeslábas volt, amin csak a pina/pöcs helyén volt egy szem alakú nyílás. A másik egy igen látványos alsónemű-szett, ami állt egy postaládapiros, erősen páncélozott melltartóból, illetve egy ugyanolyan színű tangabugyiból, aminek az elülső része a szokásos kis textilháromszög helyett egy jó arasznyi magas, kemény szívforma volt, amin apró izzókból kirakott, világító I LOVE YOU felirat futott körbe. Ha az ember elég közel lengette hozzá egy végtagját - én csak kézzel próbálkoztam - a szuperbugyi a Lambadát kezdte játszani.

Levezetésnek bámulj kicsit táncoló vancouveri furryket!

(via megazork tumblr)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;