Ugye önöket is kiborítja napjaink "zenéje", ahol fiatal lányok úgy káromkodnak, mint a bérkocsisok?

kultúra
2016 április 05., 03:09
comments 41

Most április 1-én lett 40 éves az Apple, és a középkorúságnak talán nincs is durvább tünete annál, hogy

a cég éppen azon dolgozik, hogy hogyan tudná automatikusan kicenzúrázni a csúnya szavakat a dalszövegekből.

Ha minden a cég tervei, illetve 2014 szeptemberében bejegyzett szabadalma alapján alakul, akkor a jövőben teljes stílusirányzatok alakulhatnak át az amerikai médiafogyasztók számára nem ismeretlen, a világ más részein inkább szokatlannak tűnő sípolássá.

A viszonylag ügyetlenül elnevezett, "szókimondó dalszövegek menedzselése, helyettesítése és eltávolítása lejátszás során" programmal, melynek szabadalmi kérelmét a múlt héten publikálták, első körben a dalok metaadatai között kutatna vaskosabb káromkodások után, majd lehetőséget adna rá, hogy ezektől megfosztva élvezhessük a zenét.

Az így kereszténydemokratatörzsszavazó-kompatililissé tett dalokban a csúnya szavakat nem feltétlenül sípolással váltanák ki, hanem valamilyen rejtélyes mechanizmussal le is cserélhetnék. Nagyon remélem, hogy ezzel világszerte elterjedhetnek a mélykeresztény délen népszerű pótkáromkodások, mint a

  • fudge;
  • deadgum it;
  • darn;
  • shoot;

Sajnos a hírről beszámoló Quarz arról még nem értesült, hogy az Apple, ha egyáltalán, mikor fogja használható termékké formálni a szabadalmát, amivel az ígéretek szerint valós időben lenne képes cenzúrázni az alkotásokat, így az sem kizárt, hogy csak magukénak akarják tudni a szabadalmat, hogy beszedhessék a jogdíjat, ha valakinek eszébe jutna megvalósítani ezt a hülyeséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.