Friderikusz: Nihilista sajtóhiénák követtek el merényletet Kiss László ellen

Elképesztő, közel ötvenperces erőszakolómentegető sopánkodást tolt le kedd este Friderikusz Sándor az ATV műsorán, ahol Gerő András történésszel beszélgetett a Kiss László-ügyről. Kiss Lászlóról a múlt héten derült ki, hogy a hatvanas években csoportos nemi erőszak miatt ítéleték el, a sikeres úszóedző pedig nem érezte úgy később, hogy erről bárkinek tudnia kellett volna az országban.

A felvezetőben kifejti Friderikusz, hogy a Kiss László ügynek "nem lett volna szabad üggyé válnia sehol a világon, de Magyorországon azzá tették". Méghozzá

az "erkölcsileg nihilista" "sajtóhiénák" és a bosszúszomjas közvélemény, akik ebben "állandó erkölcsi kivégzésekhez szoktatott országban" "meglincseltek", "szabad prédává tettek", "nem egészen három nap alatt megsemmisítettek egy embert", és ehhez "felrúgtak elemi emberiességi szabályokat és erkölcsi normákat"

– vélekedett Friderikusz. Később a beszélgetésben még Szabó István ügynökmúltját is felhozza párhuzamként, Gerő András pedig Kossuth Lajos sikkasztási ügyével jött elő, egyszóval tényleg bombasztikus a beszélgetés.

"Az ATV szerkesztőségében teljesen más megítélése van az ügynek. Mást gondolnak a riporterek, a műsorvezetők és a szerkesztők" – mondta a hvg.hu-nak Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója. Majd a videó elé is kikerült, hogy "a fenti műsorban elhangzott vélemények nem tükrözik az ATV álláspontját, azok kizárólag a műsorvezető és a műsor vendégének véleménye."

(ATV, hvg.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.