Demján Sándor kétmillió forinttal támogatja az elgázolt alcsúti juhász családját

politika
2016 április 21., 09:42
comments 61
photo_camera Váradi András a megmaradt kis földdarabon 2014-ben. Fotó: anarki / 444

Váradi András, aki juhászból lett Mészáros Lőrinc politikai ellenfele, 2014-ben halt meg a választás előtt, máig tisztázatlan körülmények között. Két lányát, akik kiváló tanulók Etyeken, most kétmillió forinttal segíti a Demján Sándor Alapítvány, írja a Magyar Narancs.

Az alapítvány a támogatást a két gyermek életkörülményeinek javításához, valamint iskoláztatásukhoz adta. Kovács Apollónia, Váradi özvegye a lapnak azt mondta, hatalmas segítség ez nekik.

Váradi egy korábban állami tulajdonban lévő földterületen nevelt állatokat évtizedeken át. Amikor viszont Mészáros Lőrinc megszerezte a területet, csak annyit engedett meg neki, hogy saját építésű hodályát megtartsa. A gazdaság területének szélén élt egy kis, egykori szolgálati lakásban családjával és néhány megmaradt állatával. 240 birkájának nagy részét el kellett adnia, ezután nem volt hol legeltetni őket.

A helyzet azóta annyit változott, hogy családja már a hodályt nem tarthatja meg. A Bicskei Járásbíróság novemberi ítélete szerint ezt is el kell bontani. A per részleteiről is írt a Magyar Narancs, például arról, hogy Mészáros cégét, a Búzakalász 66 Kft.-t ugyanaz az ügyvéd, Vörös József képviselte, aki a polgármester nevében járt el a legutóbbi földárverésen.

Váradit még 2014-ben sokan támadták azért, miért vitte magával lányait egy felcsúti tüntetésre (ahol húsz tüntető mellett nyolcvan ellentüntető jelent meg). Amikor interjút készítettünk vele, azt mondta, őket is érinti ez az egész, mert ugyanúgy a földdel és állatokkal szeretnének foglalkozni. "Ha már minden összeomlott, akkor is van miért harcolni” - mondta erre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.