18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A Viasat megalkotta a Tökéletesen Értelmetlen műsort: meztelen emberek nézik egymást egy szigeten

tévé
2016 május 04., 19:56
comments 368

Hihetetlen, hogy 2016-ban nincsen tévé minden háztartásban, pedig alsós koromban 2 (kettő!) is volt otthon, amiből az egyik késett egy kicsit, és néha azt játszottam, át tudok-e futni olyan gyorsan a másik szobába, hogy az adás pont ott folytatódjon, ahol a másik szobában véget ér.

Aztán még 12 évesen is tök alap volt, hogy suli után minden délután toltam egy Bűbájos Boszorkák, Győzike, Balázs és Mónika Show maratont a Cool TV-n, és meg se éreztem.

Ma, 2016 május elején meg arra kell rádöbbennem, hogy egyik közelben lakó ismerősömhöz sem tudok átmenni tévézni, és ha meg szeretném nézni a Viasat új műsorát, az Ádám keresi Évát című meztelen társkeresőt, be kell mennem a 444 szerkesztőségébe. Hova az istenbe lettek a tévék?

Ez a műsor egy hete kezdődött el, de már legalább egy hónapja látok reklámokat a városban. Egy kisgyerekes édesanya írt is egy felháborodott levelet a médiahatóságnak, hogy azonnal tüntessék el a plakátokat, mert azok sértik a közszemérmet, és rossz példát mutatnak a gyerekének. Ezzel a kampány kábé el is érte a célja: mekkora botrány! Meztelen emberek 2016-ban!

A műsor múlt hétfőn elkezdődött. Sok más újság már sokkal előbb megírta, én a biztonság kedvéért a második részig vártam vele, hogy elég megalapozott legyen a véleményem, de most már én is bátran mondom,

EZ A MŰSOR GECI UNALMAS.

Nem az a baj, hogy fájdalmasan buta emberek szerepelnek benne, mert ettől még nem kéne unalmasnak lennie. A Való Világban sem elméleti fizikusok a szereplők, mégis működik.

Kifejezetten kikérem magamnak, hogy ezt a műsort valaki bármelyik más korábbi valóságshowhoz hasonlítsa (néhány újság megtette). Aki ezt a meztelen unalmat bármilyen más magyar realityvel egy lapon említi, még sosem nézett valóságshowt huzamosabb ideig.

Tizenkettedikes koromban abból tartottam el magam, hogy heti pár alkalommal esténként a Való Világról írtam összefoglaló posztokat a Velvetnek. Eleinte szarul ment, de a végén nagyon megszerettem, és megláttam a Való Világban azt, amit sokáig nem. A szépséget néhány közélettől elzárt hétköznapi ember életében, akik, mivel be vannak zárva, az élethez legeredendőbben kapcsolódó témákkal foglalkoznak, ami átalában nagyon közönséges, de gyakran filozófiai mélységekig ereszkedik le.

Ez az utánozhatatlan kettősség okoz általában függőséget mindenkinél, aki szereti a valóságshowkat.

De előbb inkább leírom röviden, miről szól a műsor és mi volt benne eddig.

Ez egy társkereső műsor, amiben sok fiú sok lánnyal együtt lakik egy szigeten. A játékosok több turnusban érkeznek, folyamatosan cserélődnek, és vannak szereplők, akik nem is találkoznak egymással. És egyik szereplőn sincs ruha, mindenki folyamatosan meztelen.

Ennek az az értelme a műsor készítői szerint, hogy

„a klisék unalmasak, a meztelen randik nem”,

de ez egy hibás koncepció, az emberi természettel ezt nem lehet megcsinálni.

A szereplők, lehetnek akármilyen _bevállalósak_ meg jó testűek, gyerekkoruk óta ruhával a testükön szocializálódtak, ezért nem tudnak mit kezdeni a meztelenséggel.

Egy 10-es skálán mennyire érzi magát kellemetlenül ez a két ember?

Ettől az erőltetett flörtöléstől meg erotikus visekedéstől nekem olyan hangulatom lesz, amikor azt a szót olvasom magyar szövegkörnyezetben, hogy sexy.

De visszatérve a cselekményhez, az első részben négy ember költözött a szigetre,

  • Josie (Józsi), a 23 éves alpinista (ez építőipari munkást jelent)
  • Anett, a 26 éves ügyintéző
  • Petra, a 22 éves szoláriumi recepciós
  • Kloé, a 28 éves dj

Miután közösen eltöltöttek egy délutánt meztelenül, megismerkedtek egymással, együtt főztek és aludtak, másnap Josie-nak el kellett döntenie, 12 óra leforgása alatt kivel tudna szerelembe esni. Petrával.

A második rész itt folytatódott, Petra és Josie elmentek egy hotelbe, ahol eltöltöttek egy romantikus estét, hogy kiderüljön,

ruhában is tetszenek-e egymásnak.

A hotelben Hujber Feri narrálása közben azt találgatják, a másiknak milyen lehet a stílusa. A felöltözés lehetne az egyetlen vicces eleme a műsornak, ha vicces lenne, de nem az, hanem inkább „aranyos” vagy „naiv”. De mindegy, Petra és Josie ruihában is tetszettek egymásnak, pezsgőt bontottak, utána pedig „egy párként távoztak a szigetről”.

<Szerelmespár3

Ezután 3 új fiú érkezett a szigetre.

  • Sanyi, a 41 éves lábfetisiszta informatikai értékesítő;
  • John Patrick, a 29 éves „előadő”;
  • Bence, a 26 éves értékesítő.

A szigetlakók együtt főztek, szaladgáltak, erőltetett tevékenységeket végeztek, pont mint előző nap. Volt néhány vicces pillanat, például amikor Sanyi leült Kloé mellé a hintaszékbe, és elkezdte simogatni a lábát, majd bevallotta, hogy lábfetisiszta. A csaj meg azt, hogy kurvára idegesítette őt Sanyi, de közben meg mégis mosolyogva tűrte.

Hehe :-)

Aztán ugyanez a csaj, Kloé megnyert egy versenyt, jutalmul hazaküldhette Anettet, a másik csajt, meg Sanyit, mert irritálta a jelenléte. Ezt meg is mondta neki, de így hogy „irritál a jelenléted”. Ez volt az egyetlen poén.

De ha már ilyen okos vagy, mondd meg, mitől lehetne jobb ez a műsor?

Semmitől!

A meztelen realityben minden lehetőség adott lenne ahhoz, hogy még a Való Világnál is ordenárébb legyen. De az ordenáréság nem a koncepció része, ezért az egésznek semmi értelme, a meztelenségnek semmilyen funkciója nincs, szerintem kiverni se lehet rá, vagy legalábbis nagyon perverznek és depressziósnak kell lenni hozzá.

Szerencsére viszont nem vagyok Puzsér Róbert, csak egy lány, aki szeret Mónika showt és Inez Hilda Papp unboxing vidiket is nézni, nem tudom megmondani, mi lesz a tömegkultúra jövője, de ha inkább olyan, mint a meztelen valóságshow, és nem olyasmi, mint mondjuk Kövi a Menő vagy a Való Világ, muszáj lesz lépnem az ügyben. Ez a minimum, amivel az unokáimnak tartozom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.