A Pokémon Go a legjobb játék a világon

INTERNET
2016 július 12., 16:50
comments 215

A Pokémonokat a Nintendo húsz éve találta ki, eredetileg játék volt, és a rajzfilm, amit mindenki ismer, később készült el belőle. Ha te nem ismered, elmondom, a sztori annyi, hogy az emberek furcsa lényeket gyűjtenek be labdákba és egymással harcoltatják őket. A legnagyobb raj az, akinek megvan az összes Pokémon és aki legyőz mindenkit.

Pokémon-szinopszis dalba foglalva:

link Forrás

Amikor kisgyerek voltam, óriási volt a Pokémon-őrület, mert a rajzfilm akkor élte fénykorát, most meg azért van hatalmas őrület, mert pár napja megjelent egy új Pokémon-játék, a Pokémon Go. Különlegessége, hogy nem otthonról járod körbe a világot, hanem a konkrétan fel kell kelni, és valóságos térképen kell begyűjteni a telefonon felvillanó Pokémonokat egy labdával. Minél több Pokémonod van, annál több XP-d és annál több virtuális pénzed van. A Google Mapsbe betáplált helyszíneket a játék Pokémon Edzőteremnek érzékeli, ahol a később gladiátorharcra beküldött Pokémonjaidat edzheted, illetve vannak küzdőpontok is.

Herby tutorialja:

link Forrás

A játék célja nem változott: szerezd meg az összes Pokémont, de legalábbis mindig legyen több Pokémonod, mint az ismerőseidnek. Magyarországon még amúgy nem elérhető, de itt le lehet tölteni.

Ilyen egyszerű. Mint már mondtam, csak pár napja jött ki, de a Similarweb szerint a Pokémon Go napi aktív felhasználók száma már így is meghaladja a Twitteréit, és máris sokkal népszerűbb, mint a Tinder. Egyáltalán nem csoda. Hogy miért?

1. Végre nem csak egy képernyőt bámulsz egész nap

link Forrás

Twitter, Tumblr, Tinder. Mi a közös bennük? A T-betű? Nem! Hanem az, hogy amikor ezeket használod, valójában egy virtuális valóságban élsz és nem létező emberek kamu sztorijait olvasod, miközben egy képernyő előtt tespedsz a kanapén. Az interneten sok a csalódás, de Pokémon Gózás közben igazi emberekkel ismerkedhetsz meg, miközben a természetet járod.

2. Csinálhatsz vele vicces képeket

Feltöltöd Facebookra, ezer lájk. Miért nem nekem jutott előbb eszembe! - gondolja majd a pasid exe, aki állítólag gyűlöl, de igazából csak irigykedik.

link Forrás

3. Égeti a kalóriákat

photo_camera via Instagram

Észre sem veszed, de amíg a várost járod Charmander után, annyi lépést teszel meg, mint legutóbb maximum egy gimis osztálykiránduláson. A Pokémon Go ráadásul nem is terhel mondjuk kalóriaszámlálóval a képernyő sarkában, nem is reklámozza magát a fogyás reményével, csak mint egy jó barát, titokban, átvitt értelemben segít lefogyni.

4. Felpörgeti a turizmust

A marketing-szakemberekre a jövőben nincs szükség, mindegyiküket felváltja a Pokémon Go. Csak figyeld, mikor jelennek meg az első "INGYEN pokémon, hideg SÖR" feliratok a belvárosban. Csak gondolj rám, amikor azt olvasod, "Ritka Pokémonok Elérhetőek!" és észrevétlenül felszállsz a felcsúti kisvasútra.

photo_camera Innen, innen és innen

5. Megszünteti az iskolakerülést

Csak képzeld el, mi történne, ha a tanárok minden reggel 7:30-kor száz Pokémont helyezhetnének el iskolánként!

photo_camera via Instagram

6. Általános iskolások és nagymamák is használhatják

Az internet íratlan, legalapvetőbb szabálya, hogy a gyerekeket és az időseket távol kell tőle tartani. De a Pokémon Got viszont űzheti, akinek okostelefon belefér a kezébe, és képes a közlekedésre, senkit nem zavar. Melyik másik app teremt még ilyen esélyegyenlőséget és lép fel az ageizmus ellen?

photo_camera via Instagram

7. Szuper beszédtéma családi ebédekhez

A Pokémon Go előtti időkben:

- Mi volt ma a suliban?
- Mi újság a lányokkal?
- Ha annyira szeretnék a hazájukat, ott maradnának harcolni érte!
- ...ha néha hangoskodik is, de gazdaállat híján meg vannak számlálva a napjai.

A Pokémon Go után:

- Tit nem tudjátok, érdemes-e víz mellett használni, ha víz típust szeretnék, vagy random jönnek?
- Nem működik az apkmirroros link!
- Azzal ugye mind egyetértünk, hogy a nyugati civilizációra nagyobb veszélyt jelent a Pokémon Go, mint az Iszlám Állam?
- Ugyan már, a 17. században a krumpliról is azt gondolták, hogy mérgező.

8. Új életveszélyes helyzeteket teremt

Mi volt eddig a legveszélyesebb, ami egy app miatt történhetett veled, lementették a meztelen képeid Snapchaten? A felelőtlen embereknek és a gyerekeknek ezentúl sokkal könnyebb bajba keveredniük. Egy Pokemon Go játékosnak például máris sikerült bizarr drogügyletbe keverednie, másik hármat meg kiraboltak közben, a tönkretett párkapcsolatokról nem beszélve. Egy ISIS ellen harcoló katona a frontvonalon Pokémonozott egyet. Eszméletlen jó!

9. Új katasztrófaelméleteket készíthetünk vele

Kiket hibáztathattunk eddig, amiért az emberek a 8. pontban bajba sodorták magukat? Háttérhatalom, földönkívüliek, menekültek, más emberek. Kiket hibáztathatunk ezentúl? Háttérhatalom, földönkívüliek, menekültek, más emberek, Pokémon Go.

10. BEINDÍTJA A MÉMGYÁRAT!

Felrobbant az internet!

link Forrás

Röhögnek a netezők!

link Forrás

Ömlenek a mémek!

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.