Katonai puccskísérlet Törökországban

Péntek este katonai járművek jelentek meg Isztambul és Ankara több startégiai pontján, a reptereknél, a Boszporusz-hídon, az állami televízió épületénél. A hadsereg bejelentette a hatalomátvételt, és kijárási tilalmat rendelt el. Erdogan államelnök mobiltelefonon bejelentkezve, a tévén keresztül az utcára szólította híveit. A tüntetők és a katonák több helyen összecsaptak.

36 poszt
Időrend
2016 július 15., 23:06

Az AFP a török tévére hivatkozva azt íjra, hogy egy török vadászgép lelőtt egy török helikoptert, ami a puccs megszervezőit szállította.

2016 július 15., 22:33

A vadonatúj brit külügyminiszter és korábbi BREXIT vezér, Boris Johnson aggódik


2016 július 15., 22:11

A német sajtó csak pletykaként kezeli, hogy Erdogan Németországba menekülne

Erdogan nyilatkozata után amerikai titkosszolgálati forrásokra hivatkozva NBC News arról írt, hogy Erdogan elnök repülőre szállt, hogy Németországban kérjen menedékjogot, de nem kapott leszállási engedélyt. A hírt egyelőre a német sajtó is csak pletykaként kezeli. A nyilatkozata után a török elnök azt mondta, Ankara felé indult.

2016 július 15., 22:09

Edrogan elnök Twiteren tartja a kapcsolatot a külvilággal

Ami elég ironikus, mert korábban ő tiltotta be többször is a szolgáltatást, amikor a felhasználók elnökségét kritizálták.

2016 július 15., 21:57

A Reuters uniós tisztviselőkre hivatkozva komolyan veszi a puccsot

Mármint arról írnak, hogy a nekik nyilatkozó EU-s forrás szerint nem csak néhány renitens tábornokról van szó, hanem az egész hadseregről. Az informátor szerint a puccsisták fognak felülkerekedni. (Reuters)

2016 július 15., 21:55

Pedig Erdogen elnök 6 napja még mit sem sejtve a magyar miniszterelnökkel jattolgatott

photo_camera Fotó: Kayhan Ozer / Anadolu Agency

Múlt szombaton a varsói NATO-csúcson megállapodtak a kétoldalú gazdasági kapcsolatok újbóli dinamizálásában, és áttekintették a NATO-t déli irányból érő regionális kihívásokat.

2016 július 15., 21:45

Bezuhant a török líra a puccs miatt

Az amerikai dollárral szemben 5 százalékkal zuhant az amerikai piacon, háromhetes mélységbe. Egy dollárért most 3,0300 lírát adtak. (MTI)

2016 július 15., 21:44

Megszűnt az adás a török állami tévén

Néhány perccel ezelőtt lekapcsolták a török állami tévé, a TRT adását. Nem sokkal korábban katonák szállták meg a csatorna épületét, és beolvastatták a bemondóval, hogy átveszik a hatalmat a kormánytól.