Mérgezett dingókat eresztenek a kártevő kecskékre egy ausztrál szigeten

ÁLLAT
2016 július 24., 14:47
comments 209

Kíméletlen lépésre szánta el magát a queenslandi tanács a Pelorus sziget ökoszisztémáját pusztító vadkecskékkel szemben: dingókat telepítenek oda, hogy intézzék el őket. A kecskékkel az a gond, hogy kezdik teljesen lelegelni a ritka esőerdei növényeket. Korábban megpróbálták befogni vagy egyszerűen lelőni őket, de ezek teljesen reménytelen próbálkozások voltak. Most úgy döntöttek, hogy profikra bízzák a feladatot.Dingó a parton - Fotó: AFP/Mark Mawson / Robert Harding Heritage Csakhogy miután a szegény dingók sem szaporodhatnak el a területen, mivel a bevetés előtt kasztrálták őket, ráadásul a kecskék lemészárlásával is sietniük kell, mert a beléjük implantált méregkapszulák miatt két év múlva elpusztulnak, nehogy egy idő után ők kezdjék el pusztítani a sziget élővilágát.

Az ABC szerint négy kasztrált, méregkapszulával és műholdas nyomkövetővel ellátott dingót vezényelnek ki a négy négyzetkilométeres Pelorus szigetre az ott garázdálkodó 300 vadkecske ellen. Küldetésük teljesítése után a vadkutyákat megpróbálják befogni, és eltávolítani a szigetről, de ha ez mégsem sikerülne, két év után a dingók maguktól elpusztulnak méregtől.

Négy, a szárazföldön befogott vadkutya közül kettőt már ki is raktak a Palm szigetcsoporthoz tartozó szigetecske igazgatásáért felelős Hinchinbrook Shire-i önkormányzat szakemberei, kettő később követi őket. (ABC/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt