A Századvég szerint kevés dolgot utálnak a magyarok annyira, mint az illegális bevándorlókat

POLITIKA
2016 augusztus 02., 15:22
comments 636
photo_camera MTI Fotó: Varga György

Az MTI közlése szerint a kormányközeli think-tank alapítványa kormányzati megbízásból és minden bizonnyal kormányzati pénzből június 20. és 30. között 2004 magyart kérdezett meg arról, hogy mégis mit gondolnak az illegális bevándorlókról, találkoztak már-e velük, és milyen benyomásokat és élményeket szereztek a velük történt találkozások során.  

Az eredmény nem okozott meglepetés: a magyarok nagyon rossz véleménnyel vannak a bevándorlókról, személyes tapasztalataik lesújtóak, nem szeretik őket, és valószínűleg alig várják, hogy erről a szavazóurnáknál is beszámolhassanak.

  • 90 százalék ellenzi az illegális bevándorlást.
  • 25 százalék mondta, hogy vagy ő vagy közeli rokona találkozott is illegális bevándorlóval.
  • Akik találkoztak velük, azoknak 75 százalékának negatív a véleménye róluk.
  • Minden tizedik magyarnak, akinek útjába sodort az élet egy illegális bevándorlót, baja származott a dologból, mert zaklatták vagy bántották.
  • 71 százalék szerint nagyon rossz ötlet kvóta szerint elosztani a menedékkérőket az uniós tagállamok között.

56 százalék mondta azt, hogy hatékony megoldás lehet, ha az unió a bevándorlók anyaországának támogatásával próbálja meg feltartóztatni, de legalábbis mérsékelni az emberek áradatát.

De a kutatás leghihetőbb részlete mégis inkább az, hogy a magyarok többsége elsősorban, sőt kizárólag magyar csatornákon keresztül tájékozódik a migrációs helyzetről, és csak a megkérdezettek egyhatoda szerez információkat nemzetközi forrásokból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt