Ez itt a hat legdrágább lakóingatlan Amerikában

külföld
2016 augusztus 06., 08:04
comments 121

A Forbes összeszedte Amerika hat legdrágább piacon lévő lakóingatlanját. A hatból négy New Yorkban és Los Angelesben található, van még egy kaliforniai ranch, a kedvencünk viszont a komplett, nyolc szigetből álló keleti parti szigetcsoport.

Íme a toplistások:

1.) A világ legdrágább családi háza, ha sikerül ennnyiért eladni

hely: 301 N Carolwood Drive, Los Angeles
irányár: 150 millió dollár - 42 milliárd forint

Bár vadonatúj, idén épült birtokról van szó, ezt a Los Angeles-i házat valóságos műemlékként árulják, mivel a telkén lakott valaha Walt Disney, Michael Jackson és Mick Jagger is, sajnos nem egyszerre. (Idén kelt el egyébként a legnagyobb összegért kínált amerikai lakóház, Hugh Hefner híres Playboy Mansionje, amit 200 millióért hirdettek, aztán a feléért ment el.)

A 10 hálószobás, 20 fürdőszobás komplexum tervezői nem mertek kockáztatni, így a jellegzetes, kedélyes-mézeskalácsházas amerikai stílus helyett a steril semlegességre szavaztak. Az extrák között van összesen 60 parkolóhely a haveroknak, illetve egy teljes hosszában megvilágított túraösvény, de a kedvencem az ebédlő intim, családias hangulata:

2. Egy minden szempontból nagy klasszikus a Fifth Avenue-ról

hely: 834, Fifth Avenue, New York
irányár: 120 millió dollár - 33,7 milliárd forint

Régen a gazdagok is sokkal mocskosabbak voltak. Ez abból is látszik, hogy míg a legtöbb kortárs luxusingatlannál 1:1 a szoba-fürdőszoba arány, ebben az 1931-ben épült, kétszintes szuperlakásban a húsz szobára csak 7 fürdő jut. New York leggazdagabbjai, a régi családi vagyonok örökösei szeretnek a Central Park közelében csoportosulni. Itt, a Fifth Avenue-n található ez az 1115 négyzetméteres pecó is, ami a rettenetes ingatlanárairól híres város valaha volt legdrágább lakása lehet, ha valaki megadja érte a 120 millió dollárt. Vagy akár csak 101 millióra alkudja le.

A mostani rekorder ugyanis egy 100,5 millióért elment lakás egy újonnan épült lakótoronyban.

Ahhoz képest, hogy milyen buja a kéró belülről, maga az épület így néz ki:

Na de milyen a lépcsőház? Hát ilyen:

A hirdetés megnyugtat, hogy van kapus, portás és liftesfiú is, így hazajövet sosem leszünk magányosak.

3. A lóbuzik paradicsoma

hely: 2727 Benedict Canyon Drive, Beverly Hills
irányár 85 millió dollár - 23,9 milliárd forint

Ebben a Los Angeles-közeli birtokban nem a két, összesen 300 négyzetméteres épület, a 11 hálószoba vagy a 17 fürdőszoba a pláne, hanem a lovaglási lehetőség.

A 6,5 hektáros birtokot több kilométernyi lovasösvény hálózza be, van rajta 2 komplett lovaspálya és 5 luxusistálló. A teniszpályát is nyilván az ügyesebb lovak kedvéért építették ki.

A meglepő az, hogy a beltér milyen önfeledten, felszabadultan ronda, ellentétben az eddig felsorolt lakóingatlanokkal.

4. Gigantikus birtok famániásoknak, fafüggőknek és posztkommunistáknak

hely: Del Dios Ranch, Rancho Santa Fe
irányár 85 millió dollár - 23,9 milliárd forint

Ebben a hatalmas, 85 hektáros birtokban nem is annyira az ezen a szinten nevetségesnek ható 4 !!! hálószobás főépület vagy az 1 (egy !!!!!!!!!!!!!!!!!!) hálószobás vendégház a lényeg, hanem az ingatlanfejlesztési lehetőség.

Maga a fő lakóház direkte vicces, mert annyira rengeteg funciótlanul felhalmozott faanyag van benne, mint egy nagyobb fűrésztelepen vagy egy késő-kádári rózsadombi villában.

5. Csinos keskenyház a Central Park mellől, magányos alkoholistáknak

hely: 8 East 62nd Street, New York
irányár 84,5 millió dollár - 23,7 milliárd forint

Mi minden van egy 1903-ban épült, nemrég felújított New York-i luxusházban? Például meghökkentő, bár igencsak lelkesítő felirat az előtér kandallója fölött:

Komplett magányosalkesz-bár szociofób szenvedélybetegeknek:

olyan fürdőszoba, ahol az inas rökamiéról fűtheti a kandallót, míg mi a fémhatású kádban locspocsolunk, hiszen az előbb jól bekúrtunk a magánbárban:

És persze egy elmaradhatatlan zongoraszoba óriási dizájnlénnyel:

6. Egy komplett, pöpec, 8 tagból álló szigetcsoport

hely: 8 East 62nd Street, New York
irányár 84,5 millió dollár - 22 milliárd forint

Nekem persze a lista olcsójánosa kéne, ez a Connecticut állambeli komplett szigetcsoport, amit a mostani tulajok 20 év alatt vásároltak össze.

Minden szigeten van egy nagy ház és több melléképület, medencével és kikötővel, a legnagyobbikon van még kis golfpálya és óriási üvegház is. A szigetecskék a parttól 5-10 perc csónakázásra, Manahhantől helikopterrel 20 percre esnek, így a lista két New York-i tagjának bármelyikét megvásárolva ez lehet a tökéletes hétvégi menedék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.