Lemondott Trump kampányfőnöke

2016 augusztus 19., péntek 12:37
15

Felmondott Paul Manafort, Donald Trump kampánymenedzsere, közölte az amerikai republikánus elnökjelölt.

Manafort (Drew Angerer/Getty Images/AFP) Fotó: Drew Angerer/AFP

Manaforton egyre nagyobb volt a nyomás, hiszen a korábban a Putyin-báb ukrán elnök Viktor Janukovicsnak is tanácsot adó szakemberről kiderült, lobbizott is Janukovicsnak, ráadásul ezt nem jelentette az ügyben illetékes szervezetnek.

Manafortot már tegnap gyakorlatilag lefokozták, hiszen Trump új embereket nevezett ki kampánycsapata élére, köztük a Breitbart nevű jobboldali összeesküvés-portál egyik vezetőjét, Steve Bannont. Azt egyelőre nem tudni, az új emberek milyen irányt fognak adni kampányának: egyes vélemények szerint még erősebben fogja sulykolni az eddigi üzeneteit és önmagát adva szórakoztatni a rá kíváncsi (főleg képzetlen, fehér, férfi) tömegeket, mások szerint viszont muszáj lesz valahogy nyitnia a szélesebb választóközönség felé. Igaz, eddig főleg éppen Manafort volt az, aki ez utóbbi irányba próbálta volna terelni Trumpot, sikertelenül. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt