Először szólalt meg a milliárdos biztosítási csalással vádolt Cs. Sándor

bűnügy
2016 szeptember 15., 07:51
comments 169
Cs. Sándor és a TB-finanszírozott, hajlíthatatlan műlábai. Screenshot a Házon kívül riportjából.
photo_camera Cs. Sándor és a TB-finanszírozott, hajlíthatatlan műlábai. Screenshot a Házon kívül riportjából.

Magyarország legnagyobb kártérítése, vagy legnagyobb biztosítási csalási ügye a nyírkátai Cs. Sándoré. Ő az, akinek egy induló vonat mindkét lábát levágta, és 14 különböző biztosítása után egymilliárd forintos kárigényt érvényesíthetne.

Cs. Sándor most először szólalt meg a balesete óta, Szondi Vanda készített vele riportot az RTL Klub Házon kívül című műsorában. Cs. nem járult hozzá, hogy arcát mutassák, azt mondta, nem szeretné, ha az érzéseit elemeznék a képernyők előtt.

Elmondása szerint a baleset napja átlagos munkanap volt, csak azért ment vonattal, mert autójukat aznap a neje használta. Elbeszélése szerint leszállása után pár másodperccel a vonat is elindult a másik irányba. "Egy nagyon fura, éles, szúró fájdalmat éreztem az egyik lépésnél a bal lábamban. Próbáltam lepillantani, de közbe már éreztem, hogy az egyensúlyomat elvesztem, illetve nem bírok a jobb lábamra rátámaszkodni, mert csúszik. Valami csúszós anyagra létpem rá, valami törmelékre" - mondta.

Cs. védője egy szemtanúra hivatkozva állítja, hogy az eleve aszfaltozatlan, zúzalékkővel borított peronon üvegtörmelék volt. "A tanú szerint asztalnyi területen volt üvegszilánk" - mondta. Az esetet a rendőrségi vizsgálatban a mozdonyvezető és egy szemtanú is balesetként jellemezte, mindketten azt mondták, hogy Cs. beesett a vonat alá.

A rendőrség ez alapján balesetnek minősítette az esetet és lezárta az eljárást. A biztosítók - mert Cs. 14 biztosítást is kötött - viszont a kárigény megtérítése helyett feljelentették biztosítási csalásért.

Cs. azt mondja, hogy azért kötött ennyi életbiztosítást, mert veszélyes munkakörben, sokszor nagy magasságban dolgozik, és mert korábban volt egy súlyos autóbalesete. Ráadásul szakértőkkel egyeztetve arra jutott, hogy megtakarításait jobban megéri biztosításokba fektetni, amiknek a fordulónapját az egyszerűség kedvéért azonos napra időzítette.

Az is gyanút keltett, hogy felesége, aki az állomáson várta, a mentődiszpécser útmutatása alapján meg tudta menteni Cs. életét azzal, hogy a férfi táskájában lévő gumipókkal elszorította a combját. Védője szerint az eljárásban fel is merült, hogy miért volt Cs.-nél gumipók. Azt mondják, Cs. azt a munkavégzése során szokta használni.

Védője szerint a biztosítási csalás vádjával indult eljárásban a mozdonyvezető már úgy nyilatkozott, hogy Cs. bemászott a vonat alá. A másik tanú vallomása nem szerepel az új eljárás iratai között. A vádat nem is a tanúvallomásokra, hanem a szakrétői véleményekre alapozzák. Ezek amúgy egy kivételével azt mondják, hogy nem történt bűncselekmény. Az az egy, a fizikus szakértő mindössze két és fél oldalas véleménye, amire Cs. bűnösségét alapozzák, nem tartalmaz számításokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.