Az alkohollobbi pénzt is hajlandó áldozni, hogy lassítsa a legális fű terjedését

életmód
2016 szeptember 17., 13:03
comments 171

Az Intercept szedte össze, milyen cégek bukkannak fel adományozóként az olyan szervezetek mögött, melyek a marihuána további legalizálása ellen lobbiznak, illetve pereskednek. És hát nagy meglepetés nincs: az alkoholipar képviselteti magát erősen.

Massachusettsben például 16 sörnagykert tömörítő szervezet adott 25 ezer dollárt egy egészséges életmód jelszava alatt a fű ellen kampányoló szervezetnek. És nem ők az egyetlenek, Arizonában borkereskedők adakoznak, korábban Kaliforniában pedig alkoholforgalmazó szervezet finanszírozott egy jogi csapatot a legalizáció elleni harcban.

Persze nem a teljes alkoholipar állt bele a harcba, vannak gyártók, akik inkább üzleti lehetőséget látnak a dologban és például kézműves főzdék különféle akciókkal meg termékekkel próbálják elkapni a hullámot.

Ugyanakkor mégis látni az ijedtséget, egy bostoni sörforgalmazó például azzal rémiszgette a részvényeseit, hogy a legális marihuána megjelenése visszavetheti a sör iránti keresletet is.

Hasonlót jegyzett fel a Jack Daniel's-t és Finlandiát is készítő Brown-Forman Company, a vállalat is azzal érvelt, hogy a közeljövőben változhatnak a fogyasztók fogyasztási szokásai, és ezeket nehéz előre megjósolni. De egy potenciális lehetőség, hogy az országszerte terjedő legalizáció miatt változnak majd az utazási, a szabadidős, az étkezési, az ajándékozási, a szórakozási és az italfogyasztási szokások is érezhetően.

A cég vezetője, Paul Varga 2014-ben befektetők előtt nagy veszélyként beszélt a fű terjedéséről. Négy hónappal később viszont már kicsit visszakozott, akkor már azt mondta, hogy álmatlan éjszakái azért nincsenek. De érdemes odafigyelni erre, tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.