Olyat tett egy amerikai bulvárlap, hogy ahhoz képest Habony, Ómolnár és a propagandaminiszter három kis ministránsgyerek

POLITIKA
2016 november 05., 08:24
comments 225

Idén decemberben 150 ezer dolláros szerződést kötött a National Enquirer című amerikai bulvármagazin kiadója Karen McDougallel, aki 1998-ban az év címlaplánya volt a Playboy magazinban. A nő ugyanis bevallotta, hogy 2006-ban viszonya volt az akkor már a mostani feleségével, Melaniával házas Donald Trumppal, aki maga is érdekelt volt a szépségverseny- és modellbizniszben.

Ha a poszterlány azt hitte, hogy a viszonya nemsokára harsogó címlapsztori lesz, jó nagyot tévedett. Az NE-t kiadó American Media elnök-vezérigazgatója, a regényes nevű David Pecker (pecker = pöcs) ugyanis Donald Trump régi üzleti ügyfele és jó barátja, és nem azért vásárolta meg a bomba sztorit, hogy közölje, hanem éppen ellenkezőleg, azért, hogy soha senki ne írhassa meg azt.

McDougal idén nyáron több sajtóterméket is megkeresett azzal, hogy 2006-2007-ben Donald Trump szeretője volt. A sztori Trump ismertsége miatt eleve bulvárszenzáció lett volna, de a közelgő elnökválasztás miatt ez még inkább igaz volt. A megkeresettek közül végül az American Media mozdult rá a lehetőségre, hogy 150 ezer dollárról szóló szerződést kössön a nővel, amit a Wall Street Jornal most megszerzett.

Az egyezség nem említi név szerint Donald Trumpot, de tartalmaz egy olyan kitételt, hogy a kiadónak exkluzív joga van megírni minden olyan sztorit, ami arról szól, hogy McDougal "bármikor életében romantikus, személyes és/vagy fizikai kapcsolatba került bármilyen házas férfivel". A megállapodás szerint McDougal soha életében senkinek nem mesélhet vagy nyilatkozhat az esetről, sem a sajtóban, sem a közösségi médiában. Ha mégis, 150 ezer dollárt kell fizetnie.

Amióta a National Enquirer megvette a közlés jogát, több Trumpot érintő szexbotrány is kipattant, ami csak tovább növelte volna a történet értékét, de a magazin mégsem közölte azt.

Kérdés, hogy McDougal abban a tudatban írt-e alá, hogy igazából hallgatási pénzt kap. A dolog azért látszik valószínűnek, mert a 150 ezer dolláros egyezség papíron arról is szólt, hogy a nő a pénz fejében rendszeres rovatot indít a lapban, de azóta egy betű sem jelent meg ott tőle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.