Momentum: Irreális azt várni, hogy 2018-ban megcsináljuk a rendszerváltást

politika
2017 február 20., 04:59
comments 498

Az egyik cél, hogy ne legyen olimpia, a másik, hogy legyen az ügyről népszavazás. Ha mégsem lesz, az a magyar demokrácia kudarca lenne, erősítette meg korábbi kijelentését Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője a HVG-nek adott interjújában. A párttá alakuló, és országjárásba kezdő szervezet azért válhatott szimpatikussá az embereknek, mert 

"azt érezték, nincsenek hülyére véve, és általa megüzenhetik, hogy senki sem dönthet a fejük fölött. Mi ehhez inspirációt tudtunk szolgáltatni. Valaki ezt bátorságnak hívja, mi állampolgári kötelességnek,"

mondta Fekete-Győr. A jelenleg 143 tagot számláló Momentumnak a párttá alakulás azért szükséges, 

"mert ha rendszerszintű változtatásokat akarunk, ahhoz az erőforrások feletti rendelkezési jogra van szükség."

MTI Fotó: Bruzák Noémi
photo_camera MTI Fotó: Bruzák Noémi

Fekete-Győr ígéretet tett arra, hogy a 2018-as választáson lesz az összes egyéni választókörzetben önálló momentumos jelölt, de

"irreális azt várni a Momentumtól, hogy 2018-ban megcsinálja a rendszerváltást. A lendület már megvan, de még növelnünk kell a “tömeget”. Adott a potenciál, a NOlimpia-kampány alatt azt láttuk, hogy az embereknek igényük van a hiteles és pozitív üzenetekre."

A Momentum vezetője szerint a Fidesznek eddig nagyon kényelmes helyzete volt,

"nekünk egyelőre az a feladatunk, hogy ellensúlyként működjünk."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.