Most van bajban Trump, hétfőig bizonyítékokat kell találnia légből kapott vádjaira a lehallgatásról

külföld
2017 március 12., 08:36
Egy aktivista a világ legnagyobb MAGA-sapkájával tiltakozik Donald Trump kőolajvezeték-építési tervei ellen a washingtoni Trump hotel előtt. A szálloda önmagában is állandó botrány tárgya az amúgy is botrányról botrányra bukdácsoló elnök életében. AFP PHOTO / Brendan Smialowski
photo_camera Egy aktivista a világ legnagyobb MAGA-sapkájával tiltakozik Donald Trump kőolajvezeték-építési tervei ellen a washingtoni Trump hotel előtt. A szálloda önmagában is állandó botrány tárgya az amúgy is botrányról botrányra bukdácsoló elnök életében. AFP PHOTO / Brendan Smialowski

Hétfőig adott haladékot Donald Trump elnöknek és a Fehér Háznak a képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus elnöke és legmagasabb rangú demokrata tagja, hogy

bizonyítékokat mutassanak a lehallgatásra, amivel Trump a múlt szombaton, hajnalban a Twitteren gyanúsította meg hivatali elődjét, Barack Obamát.

Trump egy hete minden bizonyíték nélkül, gyaníthatóan egy szélkonzervatív rádiós publicista szintén minden bizonyítékot nélkülöző hallomásai alapján gyanúsítgatott, még véletlenül se kérve ki az ilyen ügyekben illetékes, adott esetben még akár tájékozott kormányszervek véleményét. Mondjuk, ha kikérte volna, aligha gyanúsíthatta volna törvénytelen lehallgatással Obamát, mert Trump állításait azonnal cáfolta a hírszerzés volt főigazgatója, James Clapper.

A gyanúba kevert FBI igazgatója, James Comey pedig sajtóhírek szerint levélben kérte az igazságügyi minisztériumot Trump állításainak hivatalos cáfolatára.

Ami elég sajátos helyzetet teremtett volna, mert ez esetben Trumpot saját kormánya hazudtolta volna meg. A minisztérium ezidáig nem is tette ezt meg.

A vicc az egészben, hogy a vizsgálatot, melynek részeként most Trumpnak bizonyítékokat kéne prezentálnia, maga Trump kezdeményezte. Mondjuk ez beleillik a nagy képbe, mert Trump a lehallgatási váddal kormánya és tanácsadói Oroszországhoz fűződő kapcsolatáról akarta volna elterelni a gyanút - csakhogy ha ténylegesen lehallgatták, azt legálisan csak két okból tehették:

  • vagy azt feltételezték, hogy valakik Trump környezetében külföldi ügynökök;
  • vagy azt, hogy valamilyen egyéb bűncselekményt követtek el.

(Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.