Az oxfordi egyetem rektora is arra kéri a magyar kormányt, hogy gondolja át a CEU-döntést

2017 április 4., kedd 6:26
76

Tisztelettel kérem a magyar kormányt, hogy gondolja át a tervezett törvénymódosítást. Figyelembe kellene venniük azt a kárt, amit ezzel nemcsak ennek a csodálatraméltó egyetemnek, hanem Magyarország nemzetközi tudományos tekintélyének és büszke, régi kulturális, művészeti és intellektuális hagyományainak okoznak.

Ezt Louise Richardson, az Oxfordi Egyetem rektora írta a Financial Timesban közölt nyílt levelében. 

Eredményei a CEU-t a nemzetközi egyetemi szféra elismert tagjává tették. Magyarországi jelenléte öregbítette Magyarország nemzetközi tekintélyét a felsőoktatás és kutatás területén. Meggyőződésem, hogy a kormány által beterjesztett törvénymódosítás korlátozná a kutatás szabadságát, felrúgná a magyar kormánnyal korábban kötött szerződéseket és megállapodásokat és veszélyes precedenst jelentene

- áll a szövegben többek között. 

Louise Richardson nemzetközi hírű terrorizmusszakértő és -kutató, aki a skót St Andrews egyetem rektorságát hagyta ott 2016. elején a hasonló oxfordi pozícióért. Richardsont nemrég választották meg a CEU kuratóriumi tagjának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt