Botka: A Fidesz fél, a kormány pedig nem erős, hanem erőszakos

politika
2017 április 06., 18:06
comments 164

Megbízható, az emberek döntő többségének érdekeit szem előtt tartó programot ígért veszprémi belvárosban tartott utcafórumán az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Botka László azt mondta, a Fidesz fél, a kormány pedig nem erős, hanem erőszakos. 

Szerinte attól félnek, az emberek átlátnak a szitán, hiszen mindenki tapasztalhatja, hogy a kormány kirabolja az országot, és cserbenhagyja a magyar lakosság döntő többségét. Ezért kell őket elzavarni, ezért hirdettek új baloldali programot – mondta.

Botka László azt mondta, bocsánatot kér azoktól a választóktól, akiknek 2010 előtt elveszítették a bizalmát, és garanciát adnak nekik, hogy most már valódi, igazi, megbízható szocialista programot valósítanak meg. Azt ígérte, soha többé nem fogják elárulni választóikat, a változást sürgető demokratákat pedig összefogásra szólította fel. 

Ma Magyarországon elkeserítő a kép, az emberek felének semmilyen vagyona nincs a lakásán kívül, 45 százalékának a lakáson kívül van egy autója és néhány hónapra elég megtakarítása, és csak 5 százaléknak van 30 millió forintnál nagyobb vagyona – mondta Botka, aki szerint a Fidesz-kormány minden döntésével a leggazdagabbakat segíti, és elképesztő terhekkel sújtja az átlagos vagy átlag alatti jövedelemmel rendelkezőket, a minimálbéresektől pedig jövedelmük harmadát elveszi a kormány az igazságtalan, a gazdagokat támogató egykulcsos adórendszerrel.

Botka László arról is beszélt, hogy a kormány nem emelte a családi pótlékot, a családi adókedvezményt pedig a családok 100 ezrei nem vehetik igénybe, mert nem keresnek eleget hozzá.

Egyre többen szorulnak ki az egészségügyi ellátásból, mert a gazdagok a magánklinikákra járnak, a többségnek pedig maradnak a „lerohasztott rendelők és kórházak”, és egyre több család dönt úgy, hogy magániskolába járatja a gyermekét, mert „lerohasztották a közoktatást”.

Ejha, nem két fillér lehetett az a karikagyűrű!
photo_camera Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszél a Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok! címmel tartott utcafórumán a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen 2017. április 5-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt  mondta, hogy az országjáró körútján sorozatosan azt tapasztalja, hogy az emberek jelentős része változást akar, „a bizonytalanság abban van, hogy lehet-e demokratikus módon változást elérni, és hogy ki lehet alkalmas arra, hogy a változást véghezvigye”. Szerinte  Botka László alkalmas arra, hogy ezt a hatalmat leváltsa.

Molnár Gyula szerint az ország nagyon rossz felé megy, „lehetetlen egy olyan országban élni, ahol állandóan ellenséget keresünk”. Többletterhet kell vállalniuk a jómódúaknak, így lehet elérni azt, hogy az emberek jobban és nyugodtabban éljenek – mondta.

A kormánypárti képviselőket Molnár Gyula felszólította, nézzék meg, mit csináltak ebből az országból, menjenek ki az emberek közé, ne konzultációs kérdőíveket küldjenek ki sok milliárd forintért, hanem hallgassák meg, hogy az emberek mit mondanak róluk, mert 10-ből 7 ember ma változást akar, és az MSZP ezt a hetet fogja képviselni.

Az MTI azt is írja, Szabó Bálint a Szeviép Szerkezet és Vízépítő Zrt. károsultjainak képviseletében itt is megjelent, és füttyel többször megzavarta a rendezvényt. Egy pénzzel megrakott kartondobozzal azt akarta kifejezni, hogy a szerinte Botka László érdekkörébe tartozó Szeviép 10,5 milliárd forinttal megkárosított 433 kisvállalkozót.

Egy nappal korábban, a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen tartott utcafórumon szintén megjelent pár ellentüntető, amire Botka akkor úgy reagált, hogy korábban azt mondták neki, akkor fogják tudni, hogy működik a programjuk, ha „a Fidesz provokátorokat küld”, ezért ő és Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök is örömmel fogadta, hogy rendezvényükre táblákkal és molinókkal ellentüntetők is érkeztek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.