Megmenekültünk: letölthető az első HÜLLŐHATÁROZÓ APP

A Magyarországon előforduló összes kétéltű és hüllő beazonosítható annak az applikációnak a segítségével, amit most áprilisban dobott piacra az MME, azaz a Magyar Madártani és Természetvédő Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület. 

Az iOS-en és Androidon egyaránt elérhető app ott még nem tart, hogy fotó alapján megállapítsa, mocsári vagy ékszerteknőssel állunk épp szemben, de a nálunk fellelhető 17 kétéltű és 18 hüllő azonosításához kevesebb is elég. Kiválasztjuk az alak, a szín és az élőhely meghatározását, és máris megvagyunk. 

"Az MME és a Farkaskölykök második közös munkájaként (az első a hasonló elven működő madárhatározó app volt) elkészült határozó azoknak készült, akik kezdők, de tudni szeretnék, hogy milyen kétéltűt vagy hüllőt láttak a kertben, a vízparton, az erdőben. A határozást megkönnyíti, hogy az alkalmazás akár már egy kiválasztott határozójegy alapján megmutatja a lehetséges fajokat, de további szűkítésre is van mód, például alakjuk, színük és a megfigyelt élőhely alapján" - írja az MME közleménye.

Rövid leírás is van az egyes állatokról, de a lexikonban böngészhetünk is róluk kedvünkre is, és játékok is vannak a hüllők szerelmeseinek. Akinek ez sem elég, tovább böngészhet az MME oldalán, a legelvetemültebbek pedig 12 békahang közül válogathatnak az app hangtárában. Az alkalmazást a HPS Group fejlesztette. (MME)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.