Pintér nem árulja el, ki van Rogán feltalálótársának állami üzleten hízó cége mögött

gazdaság
2017 április 28., 14:51
comments 196

A feltett kérdésre nem áll módomban válaszolniválaszolta Pintér Sándor belügyminiszter Tóth Bertalan szocialista képviselő parlamenti írásbeli kérdésre, ami arra vonatkozott: ki áll a Hunguard Kft. mögött?

Pintér szerint azért nem lehet erre a kérdésre válaszolni, mert „a nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenysége nem a nyilvánosság előtt zajlik”, és a parlament nembiztonsági bizottsága már kapott tájékoztatást az ügyben egy zárt ülésen.

A Hunguard Kft. többek között azért érdekes, mert lényegében monopóliumot kapott az államtól arra, hogy a pénzügyi szektor informatikai rendszerei, illetve a közszolgáltatók és távközlési szolgáltatók számlázási rendszerei számára a tanúsítást elvégezze – írja az Index. A cégnek 2015-ben 1,4 milliárd forint bevétele volt az államilag ellenőrzött üzletből, ez idén várhatóan jelentősen emelkedni fog.

És miközben részben Rogán Antal feltalálótársához, Csík Balázshoz kötődik, korábbi tulajdonostársai azonban eladták a részesedésüket ismeretlen, offshore tulajdonosoknak. Gyönyörű tulajdonosi lánc van: a Hunguard új tulajdonosa a máltai Javelin. A Javelin tulajdonosa a szintén Máltán bejegyzett Kinanis Fiduciaries Ltd. és a Levantes Management Ltd. A Kinanis Fiduciaries Ltd. tulajdonosa a ciprusi Kinanis & Co., valamint a szintén ciprusi illetőségű Christos P. Kinanis. A Levantes Management Ltd . pedig a szintén ciprusi Kamaronian Investments Ltd., illetve a Notrosion Management Ltd. tulajdona.

De hogy valójában ki áll a cég mögött, rejtély. Bár jelzésértékű, hogy a Javelin kapcsoalttartója a Karafiát Ügyvédi Iroda, márpedig ezzel az irodával a Rogán-vezette Belváros gyakran működött együtt.

Rogán Antal az Európai Parlamentben 2017. április 27-én.
photo_camera Rogán Antal az Európai Parlamentben 2017. április 27-én. Fotó: MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.