A törökök törölték Jimmy Wales Wikipedia-alapító meghívását az Isztambuli World Cities Expóra

külföld
2017 május 02., 12:29
comments 43

A török Informatikai és Kommunikáció-technológiai Hatóság szombaton fogta magát, és letiltotta a hozzáférést a török Wikipediához. 

Jimmy Wales, a Wikipedia alapítója mindezt szelíden szóvá tette a Twitteren: 

link Forrás

„Az információhoz való hozzáférés alapvető emberi jog - írta Wales a törököknek. - Mindig mellettetek fogok állni és harcolni fogok ezért a jogotokért."

photo_camera Jimmy Wales Forrás: Wikimedia Commons

Erre mi történt? Wales hivatalos volt az isztambuli World Cities Expóra, de kiderült, hogy már nem kell mennie, mert az isztambuli önkormányzat törtölte a meghívottak listájáról.

And so it goes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.