Orbán: Németországban sok barátunk van, akik ezt elmondják négyszemközt

POLITIKA
2017 május 05., 15:58
comments 256


Leslie Mandoki show-ja után Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet az OBO-Forum épületavató ünnepségén. (Ezt a kormany.hu közvetítette.)

Résztvevők az OBO – Forum épületavató ünnepsége előtt az OBO Bettermann Magyarország Pest megyei Bugyin működő telephelyén.
photo_camera Résztvevők az OBO – Forum épületavató ünnepsége előtt az OBO Bettermann Magyarország Pest megyei Bugyin működő telephelyén. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Mint mondta, ha neki az 1980-as évek elején valaki azt mondja, hogy azok a zenészek, akiket a Szabad Európa Rádión hallgat, most egy Bugyi nevű községben egy gyáravatón fognak zenélni, azt mondta volna, hogy az illetőnek elment a józan esze. Beszélt arról, hogy abban, hogy egyetlen áldozat nélkül megdöntöttük a kommunizmust, és hazaküldtük a szovjeteket, benne voltak az ő dalaik is. Méltatta Hans-Dietrich Genscher tavaly elhunyt volt német külügyminisztert is, és köszönetet mondott a rendszerváltás után létrejött német egységért.

Orbán szerint Németországban sok barátunk van, akik ezt elmondják négyszemközt, és kiállnak mellettünk otthon, a négy fal között, de kevesen állnak ki a főáramlattal szemben. Bettermann úrnak köszönetet mondott, amiért az elmúlt években mindenhol kiállt Magyarország mellett.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ulrich L. Bettermann, az OBO Bettermann Group elnöke (j2) az OBO - Forum épületavató ünnepségén az OBO Bettermann Magyarország Pest megyei Bugyin működő telephelyén
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ulrich L. Bettermann, az OBO Bettermann Group elnöke (j2) az OBO - Forum épületavató ünnepségén az OBO Bettermann Magyarország Pest megyei Bugyin működő telephelyén Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán idézett egy olyan angolszász mondást, hogy: „A kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik.” Szerinte ez kiegészítésre szorul, de arról beszélt, hogy kommunizmus után szegénység van, és gazdaságilag talpra állni segítség nélkül nem lehet. Orbán szerint ilyenkor először mindig a spekulánsok jelennek meg.

A miniszterelnök szerint Bettermann úr azért fektet be itt, mert a magyarok bebizonyították, hogy képesek a magas, német színvonalon is dolgozni.

Barbara Genscher, Hans-Dietrich Genscher volt német külügyminiszter özvegye, miután leleplezte néhai férje mellszobrát az OBO - Forum épületavató ünnepségén az OBO Bettermann Magyarország Pest megyei Bugyin működő telephelyén 2017. május 5-én. Balra Ulrich L. Bettermann, az OBO Bettermann Group elnöke.
photo_camera Barbara Genscher, Hans-Dietrich Genscher volt német külügyminiszter özvegye, miután leleplezte néhai férje mellszobrát az OBO - Forum épületavató ünnepségén az OBO Bettermann Magyarország Pest megyei Bugyin működő telephelyén 2017. május 5-én. Balra Ulrich L. Bettermann, az OBO Bettermann Group elnöke. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.