Rekordkísérlet közben, 85 évesen meghalt a Mount Everesten a világ egyik legidősebb hegymászója

GYÁSZ
2017 május 06., 20:13
comments 126

Szombat délután a Mount Everest egyik pihenőtáborában meghalt a 85 éves nepáli hegymászó, Min Bahadur Sherchan. Valószínűleg szívroham okozhatta a halálát.

photo_camera Min Bahadur Sherchan Fotó: Wikipédia

2008-ban, 76 évesen egyszer már megmászta a csúcsot, amivel akkor csúcsot állított, de ezt öt évvel később egy japán kollégája, Yuichiro Miura felülírta. Sherchannek az volt a célja, hogy 85 évesen újra ő legyen a legidősebb ember, aki valaha megmászta az Everestet. Elmondása szerint a hegymászással egész életében azért küzdött, hogy a békét hirdesse és megőrizze az emberiességet.

via New York Times

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.