Nyomoz a NAV az Alexandra eltűnt vagyona miatt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi sajtóirodája a Magyar Időknek megerősítette, hogy vizsgálja az Alexandra-cégcsoport 2015 előtti ügyeit. A lap emlékeztet, hogy miután a könyves cégcsoport korábbi zászlóshajója, a Pécsi Direkt Kft. 2015-ben csődbe ment, a cég vagyona gyanús körülmények között eltűnt. 

A felszámoló szerint az ügylet után 102 hitelezőt és 9 milliárd forint tartozást tartanak nyilván. A hvg.hu korábban arról írt, hogy az eltűnt vagyon más cégekbe került át. 

A felszámoló megállapította, hogy a felszámolási eljárás előtt a Pécsi Direkt Kft. értékesítette a készleteit, a vagyontárgyak pedig  bizományosi, bérleti vagy egyéb szerződésekkel, pénzfizetés nélkül a Rainbow Üzletlánc Kft. és a Könyvbazár Kft. birtokába kerültek. 

A Pécsi Direkt Kft. vagyona indokolatlanul befogadott számlák kifizetésével, indokolatlan költségek elszámolásával is csökkent.

A felszámoló szerint a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet miatt a Pécsi Direkt Kft. vezetése a vállalat vagyonát jogellenes módon, a hitelezők kárára, a kiadókat, az önkormányzatokat és az adóhatóságot kijátszva átruházta más cégekre, akik viszont nem fizettek. Ezért aztán feljelentést tett csődbűncselekmény, sikkasztás, csalás, költségvetési csalás, hűtlen kezelés és tartozás fedezetének elvonása gyanúja miatt. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.