Nyomoz a NAV az Alexandra eltűnt vagyona miatt

gazdaság
2017 május 15., 05:09
comments 33

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi sajtóirodája a Magyar Időknek megerősítette, hogy vizsgálja az Alexandra-cégcsoport 2015 előtti ügyeit. A lap emlékeztet, hogy miután a könyves cégcsoport korábbi zászlóshajója, a Pécsi Direkt Kft. 2015-ben csődbe ment, a cég vagyona gyanús körülmények között eltűnt. 

A felszámoló szerint az ügylet után 102 hitelezőt és 9 milliárd forint tartozást tartanak nyilván. A hvg.hu korábban arról írt, hogy az eltűnt vagyon más cégekbe került át. 

A felszámoló megállapította, hogy a felszámolási eljárás előtt a Pécsi Direkt Kft. értékesítette a készleteit, a vagyontárgyak pedig  bizományosi, bérleti vagy egyéb szerződésekkel, pénzfizetés nélkül a Rainbow Üzletlánc Kft. és a Könyvbazár Kft. birtokába kerültek. 

A Pécsi Direkt Kft. vagyona indokolatlanul befogadott számlák kifizetésével, indokolatlan költségek elszámolásával is csökkent.

A felszámoló szerint a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet miatt a Pécsi Direkt Kft. vezetése a vállalat vagyonát jogellenes módon, a hitelezők kárára, a kiadókat, az önkormányzatokat és az adóhatóságot kijátszva átruházta más cégekre, akik viszont nem fizettek. Ezért aztán feljelentést tett csődbűncselekmény, sikkasztás, csalás, költségvetési csalás, hűtlen kezelés és tartozás fedezetének elvonása gyanúja miatt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.